“BİLLBOARDLAR KAMUYA AÇILMIYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİLLBOARDLAR KAMUYA AÇILMIYOR!”


 

Mersin’de günlerdir yaşanan billboard tartışması meclise taşındı. CHP’li meclis üyesi Güneş, billboardların kişisel olarak kullanıldığını savundu.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis 1. Toplantısı’nda günlerdir konuşulan billboard tartışmaları gündeme geldi. Billboardların kişisel amaçlar için kullanıldığı eleştirisini yapan CHP’li meclis üyesi Akın Güneş, “Billboardlar kamusal alana ait ama kamuya açılmıyor galiba” şeklinde konuştu.

AFİŞLER 12 GÜNDÜR KALDIRILMADI

Büyükşehir Belediyesi’nin, yıllardır kentteki bütün açık hava reklam alanlarını yöneten Yıldız Ada Pet. Ür. İnş. Reklam Ajans. LTD. Şti’nin sözleşmesini 8 Ocak’ta tek taraflı fesih etti. İhale fesih işleminin ardından yeniden ihaleye çıkılması gerekirken, reklam panoları 1 aydır belediyenin hizmetine açıldı.

Konuyu Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine taşıyan CHP’li meclis üyesi Akın Güneş, kamuya ait olan billboardların kişisel olarak kullandığını savundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Mersin’e gelmesine birkaç gün kala asılan ve 12 gündür kaldırılmayan reklamlara atıfta bulunan CHP’li meclis üyesi Güneş, “Billboardlarla ilgili alışık olmadığımız bir durum var. Firma ile sözleşme iptal edilmiş, şuan gelinen durumla ilgili meclisi bilgilendirir misiniz? Billboardlar kamusal alana ait ama kamuya açılmıyor galiba” dedi.

“BELEDİYENİN HİZMETLERİNİ TANITIYORUZ!”

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ise CHP’li meclis üyesi Akın Güneş’in eleştirilerine, “Rahatsız olduğunuz galiba?” diye yanıt verdi.

Güneş’ten “”Kamu da rahatsız oldu ben de rahatsız oldum” yanıtını alan Başkan Kocamaz, “Siz rahatsız oldunuz galiba. Bu reklam panoları ile ilgili ihale sözleşme biz göreve gelmezden önce yapılmış ve 7 yıllık süreyle verilmiş. 7 yıl henüz dolmadı ancak bu panoların işletmecisi belediyeye karşı sorumluluklarını yerine getirmiyor. Ve biz uzun süredir bununla ilgili yazışmalar yapıyoruz. Hatta bir eski bakan firma sahibinin kendisinin hemşerisi olduğunu ve yardımcı olduğunu ifade etti. Ben de, ‘Biz buranın emanetçisiyiz’ dedim. Şuanda bu vatandaşın belediyeye 20 milyonun üzerinde borcu var. Dolayısıyla biz sözleşmeyi feshetmek zorunda kaldık. Feshettikten sonra yaklaşık 3 aylık bir boşluk oldu, şuan arkadaşlarımız ihale sürecini başlatıyorlar. Bu boşlukta da biz panoların boş kalmaması için belediyemizin hizmetlerini tanıtıyoruz. Bundan da kimse rahatsızlık duymasın. Çünkü yapılanlardan meclis üyeleri de dahil pek kimsenin haberi yok. Biz yaptıklarımızı ancak böyle tanıtacağız. Bu boşluğu da böyle değerlendiriyoruz. Bundan da kimsenin rahatsız olmasına gerek yok. Neticede halka yaptığımız hizmetleri tanıtıyoruz. Bu dönemde de genel başkan geldi Mersin’e. Onunla ilgili afişleri asıldı. Bu da ilk defa olan bir şey değil. Hangi genel başkan gelirse oralara bir şeyler asılıyor” diye konuştu.

Billboardların boş kalmaması adına üzerinde MHP’li lideri Bahçeli ve Başkan Kocamaz’ın fotoğraflarının yer aldığı afişlerin hala kaldırılmaması eleştirilere neden olurken, ihaleye ne zaman çıkılacağı ise merak konusu oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA