FAZLA DEĞİL Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FAZLA DEĞİL Mİ?


 

CHP’li Meclis üyesi Akın Güneş’ten, Başkan Kocamaz’a yetki eleştirisi geldi. Meclis üyesi Güneş, Başkan Kocamaz’a verilen yetkiyi kişisel talepler için kullanılabilecek, ucu açık bir karar olarak değerlendirdi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis 1. Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirdi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 37, komisyon raporlarına ait 8 ve 4 gündem dışı olmak üzere toplamda 49 madde görüşüldü. İdare, komisyon ve gündem dışı maddelerin tamamının kabul edildiği meclise ‘yetki’ tartışması damga vurdu. 

“KİŞİSEL OLARAK KULLANILABİLİR”
Mecliste, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a; Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına giren konularda yurt içi ve yurt dışı kamu, özel kişi, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılacak olan ortak hizmetler ve gerçekleştirilecek projelerle ilgili sözleşme, anlaşma ve protokol imzalama yetkisi verildi. Ancak CHP’li meclis üyesi Akın Güneş, Başkan Kocamaz’a verilen yetki kararını ucu açık olarak değerlendirdi. Yetkinin keyfi olarak kullanabileceği eleştirisinde bulunan Güneş, “Tamamen kişisel talep ve isteklerinize bağlı olarak kullanabileceğiniz bir şey değil mi? Bunun için bir engel yok” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, CHP’li meclis üyesi Akın Güneş’e verdiği yanıtta, “Biz bunu keyfi kullanmayacağız. Bu taleplere göre kullanılacak. Biz bunu kendi şahsi amaçlarımız için kullanacak değiliz. Belediyenin sosyal faaliyetleri için kullanacağız” ifadelerini kullandı. Teklif meclis üyelerinin oyları ile kabul edilerek meclisten geçti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA