ESNAF VE ÇİFTÇİNİN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF VE ÇİFTÇİNİN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, halkın büyük kısmının özellikle bankalara borçlu olması nedeniyle harcamalarını kıstığını, bunun da esnaf kesiminin işlerinin düşmesine neden olduğunu vurguladı.

Bakan Ağbal’a, “Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârlarımıza sınırlı süreli vergi muafiyeti getirilmesi için bir çalışmanız var mıdır” sorusunu yönelten Kuyucuoğlu, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi: “Diğer meslek gruplarına uygulanan akaryakıt indiriminin şoför esnafına da uygulanması için bir çalışmanız var mıdır? Esnafların yanındaki çırak ve kalfaların SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması ve çalışma sürelerinin emekliliğe sayılması için bir çalışma yapıyor musunuz? Esnaf ve sanatkârlarımızın kullandığı elektrik ve suda indirim yapmayı düşünüyor musunuz? Asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve esnaf ve sanatkârların işyerlerinden stopaj vergisi alınmaması için bir çalışmanız var mıdır?”

“ÜRÜNÜNÜ SATAMAYAN ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARI YAPILANDIRILACAK MI?”

Kuyucuoğlu,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de narenciye üreticilerinin sorunlarına dikkat çekti.

Ülkemizin yıllık ortalama 5 milyon ton civarında üretim ile dünya narenciye üretiminde ön sıralarda yer aldığını kaydeden Kuyucuoğlu, “Narenciye tarımının doğru bir şekilde planlanması ve yönetilmesi için Narenciye Araştırma Enstitüsü kurmayı düşünüyor musunuz? Hasat edilen ürünlerin saklanabileceği soğuk hava depolarını yaygınlaştırmak için bir çalışmanız var mıdır? Tarımsal girdilerin desteklemelerle aşağıya çekilmesini sağlamak ve kırsal hibe desteklerinde üreticilerin KDV’den muaf tutulmaları için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Pazarlama tekniklerinin geliştirilmesi ve yeni pazarlama kanallarının oluşturulması için ne gibi çalışmalarınız vardır? Ürününü pazarlayamadığı için mağdur olan ve kredi geri ödemelerini yapamayan üreticilerin kredi borçlarına yönelik bir düzenleme yapacak mısınız?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA