SURİYELİLERİN AKIBETİ NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİLERİN AKIBETİ NE OLACAK?


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM’ye Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Suriyeli sığınmacıların akıbetini sordu.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Afrin Harekatı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Afrin olayını çözeceğiz, İdlib'i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, evlerine dönsün istiyoruz. 3.5 milyonu biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok” ifadelerini kullandığını anımsatan Atıcı, “2011 yılından bu yana Suriye politikasında hükümetin aldığı kararların ne kadar hatalı olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Gerçekçi bir devlet politikasının uygulanamaması, diplomasinin var olan kurallarının dışında hareket edilmesi ve komşu devletlerle yürütülen düşmanca tavırlar sonrasında Türkiye ciddi bir sığınmacı sorunu ile karşı karşıya kalmıştır.

AKP’nin yöneticileri şimdi politikalarının yanlış olduğunu bir kez daha anlamış olacaklar ki, geçmişte ‘başımızın tacı’ dedikleri Suriyeli sığınmacıları şimdi ‘İlanihaye saklayacak halimiz’ yok diyerek göndermek istemektedir.

GERÇEK SIĞINMACI SAYISI KAÇ?
Buna göre; 2011 yılında bu yana Türkiye’ye yasal ve yasal olmayan yollardan giriş yapan Suriyeli sayısının 4 milyona yaklaştığı ileri sürülmektedir. Gerçek sığınmacı sayısı kaçtır?  Türkiye’ye 2011’den bu yana sığınan Suriyelilerin kaçı Türk vatandaşlığına alınmıştır? Halen kamplarda yaşayan Suriyelilerin sayısının sadece 228 bin olduğu ileri sürülmektedir. Gerçek sayı nedir? Türkiye’ye sığındıktan sonra ülkesine geri gönderilen Suriyeli sayısı kaçtır? Türkiye’de bulunan Suriyelilerin ne kadarı devletle ilişkili olarak çalışmaktadır? Bu insanların ülkelerine geri gitme ihtimali var mıdır? 2011 yılından bu yana Suriyeli annelerden doğan çocuk sayısının yıllara göre dağılımı nasıldır?” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA