“KAYYUMU İÇİME SİNDİREMİYORUM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAYYUMU İÇİME SİNDİREMİYORUM!”


 

Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Sibel Gazi Tabel, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyumu, “Demokratik bir insan olarak kayyumu içime sindirmiyorum. Varlığımla sizi meşrulaştırmıyorum” diye değerlendirdi.

Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Sibel Gazi Tabel, Karadavur’da gerçekleştirecekleri Karaduvar Kentsel Tasarım Yarışması Projesi’nin toplantısında Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyumu sert dille eleştirdi. Tabel, proje ve kayyum hakkındaki görüşlerine dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “13 Şubat Salı günü Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu Sözcüsü olarak geçen dönem öneri olarak yazdığım ‘Karaduvar Kentsel Tasarım Yarışması Projesi’ni sundum. Bu projenin özü, Karaduvar yerleşkesi Safranbolu, Akyaka, Beypazarı örnekleri gibi mimari karakteristiği olan nitelikli bir yer haline gelebilir mi? Turizme, sanata, mutfak kültürüne dayalı bir ekonomi nasıl gelişir ve bu kalkınma Karaduvar halkına nasıl yansır? Bilgi bakımından dolu bir grupla konuyu tartıştık. Komisyon üyelerimiz AKSEV Başkanı Ali Dağtekin, KAYED Başkanı Fulya Gündoğan, CHP Il Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, CHP adına önceki meclis üyesi Murat Özpaksoy, Kilikya Nehïr Derneği Yönetiminden Ali Karşı, İhsaniye Mah Muhtarı, Trafik Gönüllüleri Derneği ve Konsey görevlisi Tuna Şahin'in çabasıyla çok verimli bir toplantı grubunu ağırladık. Hepsine teşekkür ederim. Elbette sınırlı kişi davet ettik. Çünkü herkes görüşünü ifade edecek zamanı bulmalıydı. Toplantılar farklı kesimlerle devam edecek. Siyaset dışı kentin önemli aktörlerinden Fazıl Tütüner gibi kente karşılıksız katkı sunan isimleri davet etmiştik. Karaduvar Mahallesi muhtarı, Karaduvarın bazı mahalle sakinleri, işletmeci gibi yörede yaşayanlar da toplantıdaydı. Burada konsey siyasallaşmamalıydı ama uygulayıcılar da siyasiler olunca tarafsız biçimde her partiden ilgili kişileri davet ettik. Örneğin, AKP’den yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Kenan Bey gelmişti. Mehmet Özgenç gibi başka yöneticiler de. IYİ partiden İstişare Kurulu üyesi Ali Kamış. MHP den önceki meclis üyesi Fahri Ötlü ve başka temsilcileri. CHP den konuyla ilgisi olan değerli isimler de katıldı. Her partiden bildiğimiz tüm aday adayları davet edilmişti. Mimarlar odası ve üniversitelerle yakın tarihte görüşme planlandı. Çünkü Akdeniz halkı kentin en yoksulu. Kentin sanayi ve ticaretinin kalbi burada. Ama mahalleleri ve halkı hizmete, bakıma, işe, aşa, her şeye muhtaç. Göç en yoğun burada. Yapacak çok iş var” diye konuştu. 

“HEPİMİZİ YOK SAYAN ANLAYIŞA İNAT BURADA VAR OLACAĞIZ”
Kent konseyi genel kurulunda tüm temsilciler önünde HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyum hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Tabel şu ifadelere yer verdi; “Kent konseyi genel kurulunda tüm temsilcilerin önünde yaklaşık şunları dedim: ‘Demokratik bir insan olarak kayyumu içime sindirmiyorum. Varlığımla sizi meşrulaştırmıyorum. Meşrulaştırmak da istemem. Aksine hepimizi yok sayan anlayışa inat burada var olacağız. Demokratik kitle örgütlerinden oluşan konsey burada demokrasinin hala bir filizi olarak duracak. Devlet görevlisi olarak devlette hizmetin devamlılığı gereği görev yaptığınızı, kişisel tercihiniz olmadığını da biliyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA