MEZİTLİ SAHİLLERİ DENİZKIZI’NA VERİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ SAHİLLERİ DENİZKIZI’NA VERİLDİ


 

Mersin’in Mezitli İlçesi Davultepe, Tece ve Mezitli Mahalleleri’nde bulunan 11 adet kıyı alanının işletme hakkı 10 yıllığına Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm A.Ş.’ye verildi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Şubat ayı toplantısı birinci birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Kerim Tufan başkanlığında gerçekleştirdi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 9 ve komisyon raporlarına ait 34 olmak üzere toplamda 43 madde görüşüldü. 

Komisyonlardan gelen teklifler arasında Mersin’de birçok kamu alanının işletme hakkını elinde bulunduran Denizkızı Turizm A.Ş.’ye Mezitli İlçesi Davultepe, Tece ve Mezitli Mahalleleri’ndeki kıyı alanlarının da işletme hakkının verilmesi dikkat çekti. Mersin Defterdarlığı İl Milli Emlak Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile devletin tasarrufu altındaki söz konusu kıyı alanlarında hazırlanacak projeler Denizkızı Turizm A.Ş tarafından yapılacak. Günler tartışma konusu olan kıyı alanları 6 Haziran 2027 tarihine kadar yıllık 600 bin lira bedelle Denizkızı Turizm A.Ş’ye kiralanacak. Kiralanan kıyı alanları 3. Şahıslara devredilemeyecek. 

ERDEMLİ VE SİLİFKE’DE DE KIYILAR DENİZKIZI’NA DEVREDİLDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce Silifke’nin ardından Erdemli ilçesindeki sahillerin de işletme hakkını belediye şirketlerinden Denizkızı A.Ş’ye devretmişti. Devir işlemi ile Erdemli sahillerinde 44 büfe yapıldı, 86 adet şezlong alanı belirlendi. Mecliste kabul edilen rapora göre Erdemli’ye bağlı Kargıpınarı, Tömük , Arpaçbahşiş, Kocahasanlı, Limonlu, Kumkuyu, Ayaş ve Kızkalesi sahillerinde her biri 6 metrekare büyüklüğünde 44 büfe, her biri 18 metrekare büyüklüğünde tuvalet-duş kabini yapıldı. Adı anılan sahillerde 86 adet şezlong ve şemsiye alanı da belirlendi ve toplam alanı 3 bin 636 metrekareyi bulan alan ‘günübirlik’ deniz turizmi amacıyla Denizkızı A.Ş tarafından işletilecek. Raporun komisyondaki görüşmeleri sırasında CHP’li üyeler, daha önce de tartışmalara neden olan ‘üçüncü şahıslara devredilme’ maddesiyle ilgili muhalefet şerhi koymuştu. Ancak Mezitli sahillerinin de Deniz Kızı Turizm A.Ş.’ye devredilmesine dair maddenin görüşülmesi sırasında CHP’li meclis üyelerinin kabul oyu kullanması dikkat çekti.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN 1 PROJE DAHA!
Geçtiğimiz günlerde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de katılı ile 1923 projenin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi bir projenin daha altına imza attı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MER-EK Ekmek Fabrikası yeni ürünler çıkartmaya başlayacak. Her gün 34 bin ekmek çıkaran fabrika bundan sonra üzümlü ve portakallı ekmek üretecek. 5 gram olarak üretilecek üzümlü roll ekmek ve portakallı rol ekmek 50 kuruştan, 500 gram olarak üretilecek tost ekmeği ise 2 lira 50 kuruştan satışa sunulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA