YENİ GÜZERGAHLAR KULLANIMA AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ GÜZERGAHLAR KULLANIMA AÇILDI


 

Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Şubat 2018 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan yeni otobüs güzergâhları ve hatlarını değerlendirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşıma hizmetine kavuşan Mersinliler kısa süre önce uygulanmaya başlanan yeni otobüs güzergâhları ve hatlarından oldukça memnun kaldı. Özellikle gece seferlerinin artırılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Mersinli vatandaşlar, günün her saatinde Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma hizmetinden faydalanabilecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN YEPYENİ BİR HİZMET

Yapılan hizmetin çok yeni olduğunu ve zamanla vatandaşların alışacağını dile getiren Mersinli vatandaş Fikret Abaş, “Güzergâhlar ve hatlar yenilendi. Hizmet şuanda çok yeni, ancak vatandaşlar da kısa süre içerisinde alışacaklardır. Gece seferlerinin artırılması özellikle hastane seferlerinin artırılması çok iyi oldu” dedi.
Mersin’de öğretmenlik yapan Zeynep Topaloğlu da “Ben sürekli belediye otobüsü kullanıyorum. Çünkü benim çalıştığım okula sadece belediye otobüsü gidiyor. Yeni güzergâhlardan da oldukça memnunum. İlk önce korktum güzergâhlar değişince, ancak hat sayılarının artması gece seferlerinin eklenmesi bizim için oldukça iyi oldu” şeklinde konuştu. 
Yeni güzergâh ve hatları kullandığını ve oldukça memnun kaldığını belirten Tarsuslu Havva Sarıaslan da “Yeni güzergâhlar ve hatlardan çok memnunum. Az önce kullandım bu hizmeti. O kadar konforlu ve rahat ki, bu otobüslerle İstanbul’a bile gidersin” ifadelerini kullandı.
Hızla gelişen Mersin’in ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çözümler üretmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma konusunda da vatandaşların uzun yıllar boyunca çektiği sıkıntıları sonlandırmak amacıyla 8 yeni otobüs hattını ulaşım ağına ekleyerek, var olan otobüs güzergâhlarını da yeniledi.
Uzun yıllar boyunca uygulanan toplu taşıma güzergâh ve hatlarının Mersin’e yeterli gelmediğini fark eden Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile birlikte yaptığı çalışmalar ve araştırmalar neticesinde Mersinlileri yeni toplu taşıma güzergâh ve hatlarına kavuşturdu. 
Tüm hatların revize edildiği çalışmalar kapsamında, yoğun olan güzergâhlar için de ayrıca 8 yeni hat ulaşım ağına eklendi. Büyükşehir Belediyesi, yenilediği güzergâhları ve ulaşım ağına eklediği yeni hatları ile il genelinde 65 hatta 210 araç ile toplu taşıma hizmeti veriyor.
Uygulanmaya başlanan hat ve güzergâh uygulamasında oluşabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek, vatandaşların kullanacakları hatları ve yeni numaralarını öğrenebilmeleri amacıyla hazırlanan ‘Otobüs Hatları Rehberi’ni vatandaşlar otobüslerde inceleyebiliyor. Ayrıca vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfası olan www.mersin.bel.tr den, 444 2 153 Çağrı Merkezinden, 0324 234 17 18 ve 0324 234 17 19 numaralı Toplu Taşıma Şikâyet Hatlarından güzergâh bilgileri ve toplu taşıma ile ilgili her türlü istek, öneri ve şikâyetlerini iletebilir.

.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA