LİSELİ GENÇLERDEN ÇOCUK İSTİSMARI TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİSELİ GENÇLERDEN ÇOCUK İSTİSMARI TEPKİSİ


 

Mersin’de bir araya gelen lise öğrencileri ‘İstismara Hayır’ diyerek yürüyüş yaptı.

GİZEM EKİCİ

Özgür Çocuk Parkı’ndan yürüyüşe başlayan gençler Hastane Caddesi’nden Adliye önüne oradan da Zeytinli Bahçe Caddesi’nden tekrar Özgür Çocuk Parkı’na gelerek yürüyüşlerini sonlandırdı. ‘Bu ülkede asıl ölen adalet’ ve ‘İstismara hayır’ pankartları ardında yürüyen liseli öğrenciler artan taciz, tecavüz, çocuk istismarı olaylarına karşı herkesin ses çıkarması gerektiğini belirtti. Türkiye’de adalet olmadığını belirten gençler taciz, tecavüz ve istismar olaylarında yeterince ceza verilmediğini belirterek cezaların ağırlaştırılmasını istedi.

Eyleme katılan Sıdıka Andaç, “Tecavüz olaylarının aşırı derecede ilerlemesi, tecavüze, tacize uğrayanların yaşlarının düşmesi, hayvanlara tecavüz edilmesine karşı farkındalık yaratmak istedik. Çünkü herkes susuyor. İnsanlar yolda yürürken sözlü tacize uğruyorlar, akrabaları tarafından tacize uğruyorlar ama ailelerine söyleyemiyorlar. Çünkü kimsenin onlara inanacağını düşünmüyorlar. Kimse susmasın, susarak en büyük hatayı yapıyorlar. Kaç yaşında olursa olsunlar susmasınlar. Yolda yürürken birine karşı yapılan sözlü tacize bizlerin de karşı çıkması tepki göstermesi lazım” dedi.

Kadın cinayetleri, istismar, taciz ve tecavüze karşı verilen cezaların yetersiz olduğunu ifade eden Andaç, “Türkiye’ de adalet olmadığı için taciz tecavüz olayları artarak ilerliyor. Cezaların ağırlaştırılması lazım” dedi.

Melike Melek isimli lise öğrencisi ise, “Cinayet, tecavüz olaylarına karşı yürüdük. 3 yaşındaki bebeğe tecavüz ediliyor. Buna karşı yürüdük. Artık hayvanlara bile tecavüz ediyorlar. Bunlara bir son verilmesini istiyoruz” dedi.

Fatih isimli genç ise, “3 yaşındaki kardeşimiz için yürüdük. Artık gece geç saatlerde kadınların korkarak yürümelerini istemiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA