KÜÇÜK ÇARŞI GENÇLİK MERKEZİ OLMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜÇÜK ÇARŞI GENÇLİK MERKEZİ OLMASIN!


 

Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yıkımına başlanan Küçük Çarşı’nın bulunduğu alana Gençlik Merkezi yapılmasını doğru bulmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan yazılık açıklamada, “Kentimizin önemli bir ticari aksı olan Silifke Caddesi üzerinde konumlanan, Küçükpazar adı ile bilinen ve yıllarca Mersin’e bu anlamda hizmet vermiş olan alanda bulunan yapısal ömrünü tamamlamış binaların yıkıldığını, yerine ise bir Gençlik Merkezi yapılmak istendiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

BÖLGE TİCARET MERKEZİ
Bu bölge ticari anlamda yoğun bir hareketliliğe sahiptir ve önemli ölçüde otopark ihtiyacı olan bir ticari merkez durumundadır. Hemen güneybatı yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı ve sonradan Atatürk Evi olarak müzeye çevrilen konut bulunmaktadır. Bu konutun kuzeyinde yer alan parsel ise, Nazım ve Uygulama İmar Planlarında yeşil alan (park ) olarak işaretlidir, şahıs mülküdür. Küçükpazar alanı, askıda olan yeni Nazım İmar Planında özel proje alanı olarak sadece plan açıklama raporunda belirtilmiştir. Yeni planda bununla ilgili herhangi bir işaretleme yoktur.

“KAMUSAL AÇIK ALAN OLSUN”
Küçükpazar’ın bulunduğu alana Gençlik Merkezi yapılmasının doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Kent için gerekli olan bu tür merkezler daha çok konut yerleşim bölgelerinde ve rahat kullanılabilecek geniş alanlarda tasarlanmalıdır. Hâlihazırda büyük otopark ve trafik sıkıntısı yaşanan bu bölgeye yeni yük getirecek işlevlerin konumlandırılması, mevcut problemleri daha da artıracaktır. Bunun yerine kamusal bir açık alan olarak düzenlenmesi, Atatürk Evi Müzesi’nin çevresinde yer alan ve yakın zamanda yenilenen kamusal alanlarla ilişkilenecek ve yoğun ticari merkeze nefes aldıran doğal-sosyal açık alanlara katkı sağlayacaktır. Bütün bu sebeplerle bizim önerimiz ve talebimiz, kamuya ait bu alanın yine kamu tarafından kullanılması, bu kentte yaşayan ve bu alana gelen insanların nefes aldığı, sosyalleştiği bir sanat meydanı olarak düzenlenmesidir.
Konuyla ilgili olarak Oda Başkanımız Ömer Sakar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüşmeye gitmiş, Başkanın rahatsızlığı nedeni ile Başkan Başdanışmanı M. Akif Çiftçi ile görüşerek konunun önemini ve Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nin hassasiyetini teknik gerekçeleri ile izah etmiştir.
Kente karşı ortak sorumluluğumuz gereği Mersin Kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA