ÇEVRE MÜHENDİSLERİ KADROLARINI İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ KADROLARINI İSTİYOR!


 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen 6. Mersin Çevre Kongresi sona erdi. Kongrede sürdürülebilir enerji ve temiz çevre öne plana çıktı.

Çevre bilincini arttırmak ve çevre örgütlülüğünü oluşturmayı amaçlayan kongre, 2-3 Mart 2018 tarihlerinde günü gerçekleştirildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye, 17 üniversiteden 170 öğrenci katılım sağladı.

Kongrenin ilk gününde Prof. Dr Ahmet Samsunlu ‘Türkiye’de Çevre Mühendisliğinin kuruluş süreci, yapılanması ve olması öngörülen konumu, çevre mühendisi Zehra Korkmaz ise Çevre Mühendisleri Odası Mersin örgütlülüğünün tarihçesi adlı sunum gerçekleştirdi.

“BELEDİYELERDE ÇEVRE MÜHENDİSİ İSTİHDAMI ARTTIRILMALI”
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can da etkinlikte yaptığı konuşmada “Çevre kirliliği günümüz doğa sorunlarının en önemlisinden biridir. Artan çevre kirliliğine karşı sorunlara bilimsel ve teknolojik çözüm üretme alanları kongre ve kurultaylardır. Akademik olarak gerçekleştirilen bilimsel kongre, kurultay ve sempozyumların yanı sıra üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca gerçekleştirdikleri bu tip etkinlikler eğitim hayatlarına artı bir katma değer katarak ileriki dönemlerde gerek iş hayatları gerekse sosyal kültürel alanlar da kendilerine pozitif olarak dönüş yapacaktır” dedi. 
Ayrıca Can, çevre mühendislerinin Türkiye’de yer alması gereken kamusal alandan bahsederek, kamu kurum ve kuruluşlarında ve belediyelerde çevre mühendislerinin istihdamının arttırılması ve çevre mühendislerinin özel sektörde çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

NELER KONUŞULDU?
İklim Değişikliği ve Adaptasyon temasının ele alındığı kongrede; Enerji ve Çevre, Yeşil Mühendislik, Sera Gazları ve Karbondioksit Salınımı, Karbon Emisyon Ticareti, Çevresel Sürdürebilirlik başlıklarına yer verildi. Kongrede ayrıca ekolojik denge, sürdürülebilir çevre, enerji ve çevre, küresel iklim değişikliği ve Paris İklim Sözleşmesi konuları tartışıldı. Çevre sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı kongrede, katkı sunanlara plaket takdim edildi.
Kongrenin Yürütme Kurulu’nda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Ünyayar, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ali Mazmancı, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Yasin Özay, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, Mersin Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu Başkanı Murat Yüksel Özgökçeler ve Çevre Topluluğu Başkanı İrem Koç görev aldı.
Kongrenin Bilim Kurulu’nda Prof. Dr. Nurcan Köleli, Prof. Dr. Halil Kumbur, Prof. Dr. Ali Ünyayar, Doç. Dr. H. Duygu Bilgen, Doç. Dr. Nadir Dizge, Doç. Dr. Mehmet Ali Mazmancı, Yrd. Doç. Dr. Hüdaverdi Arslan, Yrd. Doç. Dr. Aydeniz Demir Delil, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Kurt, Yrd. Doç. Dr. Mutlu Yalvaç, Arş. Gör. Ceyhun Akarsu, Arş. Gör. Hasan Ateş, Arş. Gör. Ezgi Bezirhan Arıkan, Arş. Gör. Fatma Deniz, Arş. Gör.  Habibe Elif Gülşen Akbay, Arş. Gör. Gamze Koyuncu Türkay ve Uzm. Olcay Gülçiçek yer aldı.
Düzenleme Kurulu’nda ise Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri İrem Koç, Murat Yüksel Özgökçeler, Alper Rüzgar, Merve Yılmaz, Ramazan Arslan, Gamze Kestel, Cansu Çevik, Esra Özbay, Seval Ekmiş, Doğan Kaplan, Betül Türk, Buse Dere, Deniz Demir, Hüseyin Gülbağo, Mert Satılmış, Emine Sanrı, Ahmet Halli, Mertcan Ergene, Eda Işıldak, Gülşah Gezer, Ayten Küçük, Kerim Çetin, Ece Kumcu, Oğuz Danışman, Mert Türünk, Kaan Melikşah İlkbahar, Kemal Güzelce, Zafer Yüksel, Cansın Özdirek, Burkay Camcı, Emrah Şahin, Sinan Tor, Reşit Bingül, Kamile Özkaya, Melis Gün, Rabia Fındık Tülü, Seher Yıldırım, Sümeyra Taşlı, Aliye Şen, Nisa Tunç, Ozan Acar, Nazım Özdemircan, Selin Büyükyapıcı, Yusuf Öztürk, Zeynep Bilici, Ali Türker ve Kasım Sergen Ağar emek verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA