MERSİN ‘BETONA’ DOYDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ‘BETONA’ DOYDU!


 

Mersin’de çevreciler büyükşehir belediyesinin yeşil katliamına “Mersin’i yeşile doyuracağız deyip, bizi betona doyurdunuz” diye tepki gösterdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tek yeşil alan olan Çankaya Çay Bahçesi’ndeki ağaçları kesip yerine beton diktikten sonra Küçük Çarşı’yı yıkıp betonlaştırma çabasına çevrecilerin tepkisi devam ediyor. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK), kentin hızla bir beton yığınına dönüştürüldüğünü savundu. STK’lar adına açıklama yapan Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, artan beton yığınları nedeniyle kentin enerjisini ve değerini kaybettiğini söyledi.

“MERSİN HIZLA BİR BETON YIĞININA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”
Medeniyetin ve yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak kabul edilen ağaçlık ve yeşil alanların kentsel ortamdaki öneminin her geçen arttığını dile getiren Kılıççı, “Kentimiz çarpık ve yeşilsiz yapılaşma, hava kirliliği, nüfus yoğunlaşması nedeniyle bizler için yeşil alan ve park, bahçe gibi esenlik alanlarının önemini bir kez daha arttırmış, günlük yaşamda yeşil alan ve park ihtiyacı büyük bir özlem haline gelmiştir. Şehirleşmede parkların önemli bir rolü vardır. Parklar günün yoğunluğundan arınabildiğimiz, düşüncelerimizi düzenleyebildiğimiz sosyalleşebildiğimiz, hayatın gürültüsü ve kirliliğinden kaçıp sığınabileceğimiz alanlar olarak giderek daha büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Ancak bununla ters orantılı olarak kentimizde ağaçlar ve parklar her geçen gün biraz daha azalıyor, ağaçlar ve parklara kimi zaman ranta, kimi zaman insanı yok sayan kentleşme anlayışına kurban ediliyor. Yerlerine beton yığınlarının gelmesi sonucu yaşamımız ve kentlerimiz enerjisini ve de değerini kaybediyor. Çeşitli bahanelerle kentte yapılan yeniden düzenleme çalışmalarında kentimizin tarihi ve çok az olan yeşil dokusu hızla yok ediliyor, Mersin hızla bir beton yığınına dönüştürülüyor” diye konuştu.

“MERSİNLİLERİN ANILARI YOK EDİLDİ” 
Bir süre önce Yoğurt Pazarı ve Çankaya Çay Bahçesi düzenlemeleri sırasında iki alanda bulunan ağaçların kesilip yerine gölge yapması için çadır bezinin gerildiğini kaydeden Kılıççı, “Bu parklar Mersinlilerin anılarını taşırdı. Kent insanın geçmişle bağlantıları, anıları yok edilmiş ve kentin yegane iki yeşil alanında büyük ağaç kaybı olmuştur. Mersin Marina’da başlayan inşaatla da Marina’nın görkemi ve anlamı yok edilmektedir ve bu beton yapılaşma biz kent sakinlerini rahatsız etmektedir. Sayın belediye başkanımız ‘Mersin’i yeşile doyuracağız’ deyip, bizi betona doyurdunuz. Kıyı şeridini düzenleme amacıyla yapılaştırdınız. Yanlış budamalarla ağaçların doğasını bozdunuz. Kent içinde gölgesinde oturacak ağaç bırakmadınız. Mersinliler olarak artık isyan ediyoruz. En azından bu defa yanlış yapılmamasını diliyoruz. Ve buradan Mersinliler ve STK’lar olarak sesleniyoruz. Buradan belediye başkanımız Burhanettin Kocamaz’a sesleniyoruz: Atatürk Evi arkasındaki yıkılan eski Küçük Çarşı’nın yerini yeşil ağaçları olan bir esenlik alanı, bir park olarak kente bırakın ve adı Atatürk Koruluğu olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA