PROJELER STADYUM ALANI İÇİN YARIŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PROJELER STADYUM ALANI İÇİN YARIŞACAK


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Tevfik Sırrı Gür Stadyumu (TGS) ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması” düzenliyor.

Haber Merkezi

Mersin’de yeni stadyum karşılığında arazisi TOKİ’ye devredilen Teflik Sırrı Gür Stadyumu’nun akıbeti belirsizliğini korurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alan ile Çamlıbel Limanı arsında kalan alan için kıyı ve rekreasyon düzenlemesi düzenlemek amacıyla harekete geçti. 
“Tevfik Sırrı Gür Stadyumu (TGS) ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması” düzenleyen belediye konuyla ilgili yaptığı duyuruda, ilgilenenleri projeleri ile yarışmaya katılmaya çağırdı.

İŞLEVİ YETERSİZ KALDI
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kent merkezinde yer alan yarışma alanı onaylı imar planı kararlarına konu olmuş, ancak ortaya çıkan uygulamalar beklenen sonuçlardan uzak kalmıştır. Bir başka ifade ile, merkez (yakın çevre) ve kent bütünü ile ilişkileri kurgulanamamış, bir yandan da alanın kendi sınırları içinde planlama, tasarım ve işlevler açısında getirilen çözümlerin de yetersiz kaldığı görülmüştür. Buradan hareketle günümüzde farklı işlevlere sahip olan yarışma alanının, bütünsel bir yaklaşımla ele alınarak kente katılması ve kent kimliğinin zenginleşmesine katkıda bulunması, niteliği arttırılmış kıyı ve diğer alt alanların kentlinin kullanımına sunulması, bunun yanı sıra özgün tasarımlara dayalı mekanların elde edilmesi ile güzel sanatların desteklenmesi yarışmanın ana amacını oluşturmaktadır. 77.7 hektar büyüklüğe sahip yarışma alanı farklı işlevlere konu alt alanları içermektedir. Kentin ana ulaşım omurgalarından biri olan İsmet İnönü Bulvarı yarışma alanını ikiye bölmekte olup, kuzeyinde yeni stadyumun açılmış olması nedeni ile günümüzde kullanılmayan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, Müftü (Efrenk) Deresi’nin sonlanmaya başladığı bölümü, askeri alanlar (askerlik şubesi ve lojmanları), doğal ve tarihi sit alanı, Çamlıbel semtinin Atatürk Caddesi güneyinde kalan parçası ile Cumhuriyet Meydanı bulunmaktadır. Yarışma alanının güneyinde ya da kıyı bandında ise, yine askeri alanlar, deni feneri, barınağı, başka bir yerde hizmet vermesi düşünülen lunapark alanı ile bütünleşmesi öngörülen rekreasyon alanı, Kruvaziyer Liman Bölgesi kentin hemen hemen tüm kıyısı boyunca uzanan Sahil Parkı’nın bir bölümü ile Müftü Deresi’nin denizle buluştuğu alan yer almaktadır.”
“Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda düzenlenen yarışma için son başvuru tarihi 8 Haziran. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA