“YENİDEN KURGULAYIN”


 

MEÜ Eczacılık Fakültesi’nin mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Denklik Sistemi’nin başarılı ve başarısız öğrenciler arasında uçuruma neden olduğunu açıkladı. Törende “Sistem yeniden kurgulanmalı” çağrısı yapıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık Fakültesi 13’üncü dönem mezunlarını verdi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine; Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa İnaldı Coral, Türkiye Eczacılar Birliği(TEB) 25. Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Tarkan Bir, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, konuşmalarla devam etti. Törene Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır’ın konuşmaları damga vururken, denklik sisteminin başarılı ve başarısız öğrenciler arasındaki dengeyi bozduğu kaydedildi. Sistemdeki açıklıklar nedeniyle yurtdışında okuyan öğrencilerin, Türkiye’deki en başarılı eczacılık öğrencilerinin bile önüne geçebildiğini kaydeden Sağır, “Türkiye ve Kıbrıs’ta 44’tane fakülte var. Ama sistemde net olarak 107 adet fakülte kaydı var. Bu durum ise yurtdışında çok kolay bir şekilde okuyan öğrencilerin ülkemizde gerçekten emek veren kendini geliştiren arkadaşlarımızın önüne geçmelerine neden oluyor” uyarısı yaptı.

“YURT DIŞINDA OKUYANLAR BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖNÜNE GEÇİYOR”
Mezun olan eczacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulunan Sağır, Türkiye’de her yıl ihtiyacın ötesinde eczacının mezun olduğunu bu durumunda işsizliği arttırdığını kaydetti. Sağır konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Ülkemizdeki tüm eczacılar mezun olduktan sonra Eczacı Bilgi Sistemine kayıt edilir. Ancak bugünkü eczacı bilgi sistemine baktığımızde ülkemizde 107 farklı üniversiteden mezun olan öğrencilerin faaliyet gösterdiğini görebiliriz. Örneğin Türkiye ve Kıbrıs’ta 44’tane fakülte var. Ama sistemde net olarak 107 adet fakülte kaydı var. Bu durum ise yurtdışında çok kolay bir şekilde okuyan öğrencilerin ülkemizde gerçekten emek veren kendini geliştiren arkadaşlarımızın önüne geçmelerine neden oluyor. O yüzden ilgili sistemi yeniden kurgulamak ve acil bir çalışma yapmak gerekiyor.”

“DEVLET POLİTİKALARI MESLEĞİMİZİ İTİBARSIZLAŞTIRIYOR”
Devletin son yıllarda geliştirdiği ilaç politikalarının mesleğin itibarını zedelediğini kaydeden Sağır, ilgili bürokratlara eleştirilerde bulunarak şöyle konuştu: “Devletin kamusal alanlarında iktisaden bazı kurallar vardır. Bunlar maliyet azaltmayı kendine temel ilke olarak edinirler. Birincisi kamu sorumluluğunu azaltmak için özel sektöre yönelmek diğeri ise kamuda çalışanların ücretlerini baskılamak. Kamuda çalışanların ücretlerini bastırmak için 1600’lü yıllardan gelen hazır bir yöntem vardır. Bunun adı da meslekleri değersizleştirmek. Şuanda eczacılık mesleğinin yaşadığı durum bu değersizleştirme politikasının ürünüdür. Bunun için arzı arttırıp yeni eczacılık fakülteleri açarsınız. Arz artınca fakültelerden yüzlerce kişi mezun olur ve sahalarda binlerce işsiz eczacı ile dolar. Boş gezen arkadaşlarımızda bugünü ve yarını nasıl yaşayacağını düşünerek geçirir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA