MERSİN İTFAİYESİ 6 AYDA 2 BİN 442 YANGINA MÜDAHALE ETTİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin, 2018 yılının ilk 6 ayında 2 bin 442 yangın ve bin 721 kurtarma olayına müdahale ettiği bildirildi.

Asli görevi can kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yardımcı görevlerle birlikte ‘’7/24 Her Koşulda’’ sloganıyla , 15 bin 620 kilometre kare alanda, 33 hizmet noktası, beş şube müdürlüğü, 650 personel ve 117 araçla üstlenmiş olduğu kutsal görevle halkımızın hizmetinde bulunmaya devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; 2018 yılının ilk yarısında (Ocak – Haziran) , 2.442 yangın, 1.721 kurtarma, 194 eğitim ve tatbikat ile genel toplamda 4 bin 357 görev sayısı ile 2017 yılının ilk altı aylık döneminde 3 bin 995 olan görev sayısının üzerine çıkmış oldu.
2018 yılında en düşük görev sayısı 554 ile Şubat ayında gerçekleşirken, en yüksek görev sayısı 975 ile Haziran ayında gerçekleşti.
2018 yılında yangın olaylarında azalma gerçekleşirken, eğitim ve tatbikat sayısında artış meydana geldi.
Ayrıca Ruhsat İşleri Şube Müdürlüğünce konut ve iş yerlerine uygunluk raporu, proje onayı görev sayısı toplamı 1.760 olarak gerçekleşti. Bu rakamlarla birlikte İtfaiye Dairesi Başkanlığının görev sayısı 2018 yılı (Ocak – Haziran) ayları arasında genel toplamda 6 BİN 117 oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı görevlerindeki etkinliği arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla kırsal alanlarda meydana gelen yangınlara hızlı ve etkin müdahale amacıyla 2017 yılında hayata geçirdiği Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programını 2018 yılında tamamladı. 
Bin 450 gönüllü itfaiyecinin belge almaya hak kazandığı eğitim sonucu Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca alımı yapılan 305 yangın söndürme römorkunu da kendi bölgelerinde kullanmaya hak kazandılar.
7/24 her koşulda göreve hazır olma yükümlülüğü olan Mersin İtfaiyesi kişisel pratikliği arttırmak, olaylara en kısa zamanda etkin müdahale amacıyla Konya İtfaiye Eğitim Merkezi (KİTEM) ile yapılan eğitimlerde yangın, kurtarma, ilk yardım ve olay yeri inceleme konularında yapılan eğitimlere her branştan itfaiye personeli katıldı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı merkezinde yapılan eğitimler de yangınlara müdahale şekilleri, malzeme kullanım teknikleri, olay mahalinde şüphe ve delil oluşturan hususlar konusunda eğitimler teorik olarak verilirken, bazı eğitimler uygulamalı olarak yapıldı.
Kaza, yangın gibi olaylarda halkımızın can ve mal güvenliğinin etkin bir şekilde en az zararla kurtarılması amacıyla meydana gelen olaylarda ihbarların 112 telefonlarına yapılması, açık ve anlaşılır bilgi verilmesi, trafikte bulunan araç sürücülerinin ve yayaların ekiplere yardımcı olması, olay mahaline yakın ana güzergahta bekleme imkanı olan kişilerin yardım ekiplerine yol göstermesi büyük önem arz ediyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA