“YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR”


 

Mersin Aile Hekimleri Derneği, Giresun’da polis müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Topal’ın ölümünün ardından, aile hekiminin de açığa alınmasına tepki göstererek, meslektaşlarını karşı yargısız infaz yapıldığını savundu.

Giresun'da polis müdahalesi sırasında hayatını kaybeden 82 yaşındaki Yusuf topal'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında beyaz kod vererek yaşlı adam hakkında şikâyetçi olan aile hekiminin de açığa alındığı öğrenildi. Öte yandan Mersin’deki aile hekimleri meslektaşlarının açığa alınmasına yayımladığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu aile hekiminin kanunlara uygun şekilde görevini yaptığı bildirilirken kendisine karşı yargısız infaz yapıldığı belirtildi. Ayrıca sosyal medyada söz konusu aile hekimine karşı bir linç kampanyası başlatıldığını ve meslektaşının güvenliğinden endişe duyduklarını belirten MAHDER, “Her iki gelişmeyi de doğru bulmuyoruz ve asla kabul etmiyoruz ve derhal bu yanlışlardan dönülmesini istiyoruz” diye belirtti.

“HASTA ORTADA YOK İKEN, REÇETE DÜZENLEMEK YASAKTIR”
Eşini ilaçlarını yazdırmak isterken hayatını kaybeden Topal ölümünün en çok aile hekimlerini yaraladığının belirtildiği açıklamada, hastanın kendisi ortada yokken yasal olarak reçete düzenlenemediğinin de hatırlatıldığı açıklamada “Sorunun ana kaynağı olan evde yatalak olduğu öne sürülen hastanın eşi, raporlu olduğunu iddia ettiği ilaçları yazdırmak için ASM ye gelmiş, misafir hasta olarak kişi ile görüşülmüş, talebinin hasta görülmeden yapılamayacağı ve bunun suç olduğu meslektaşımız tarafından kendisine ifade edilmiştir. Buna rağmen talebinde ısrar eden kişi herkesin malumu olaylar neticesinde maalesef vefat etmiştir. Eşinin ilaçlarını yazdırmak derdindeki vatandaşın ölümü.  İnanın herkesten çok bizi üzmüştür. Ancak yasal olarak hasta ortada yok iken, olmayan hastanın yakınlarına reçete düzenleyen yüzlerce meslektaşımızın yargılanıp ceza aldıklarını kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu nedenle hasta yakınlarının bu yöndeki talepleri yasalarımıza uygun olmadığı için, bu talepleri karşılamayan meslektaşlarımıza anlayış gösterilmesi, tabii bir hakkımız ve beklentimizdir” denildi.

“BAKANLIĞIN MESLEKTAŞIMIZA SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”
Meslektaşının prosedürü uygulamasına rağmen haklı iken haksız duruma düşürüldüğünün ifade edildiği açıklamada, “Sağlıkta şiddet konusunda adımlar atılmasını beklediğimiz bu günlerde, haklı iken haksız duruma düşmek sağlıkçıya karşı olan şiddeti körükleyecektir. Beklentimiz bakanlığın meslektaşımıza sahip çıkması, SGK’nın bu ilaç yazdırma mevzusunda net tavrını ortaya koyması ve sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkmasıdır. 184 şikâyet hattı, gibi bizleri ve yerel idarecileri yok sayan alçaltıcı uygulamalara son verilmelidir.   Evde sağlık hizmeti ayrı ve farklı bir işlemdir, bu durumu hastane veya ASM’lerle çözülemeyeceği işin pratiğinde anlaşılmıştır.112 Acil sağlık sistemi gibi bir uygulama ile bu sorun çözülmeli, ASM ve hastanelerle uyum içinde çalışmalıdır.  Sistemin mağduru olan vatandaşımız için bir kez daha üzüntülerimizi ifade ederken, bu konuda işinin gereğini yapan meslektaşımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu ve tüm hukuki süreçte destek olacağımızı beyan ederiz” diye belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA