Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı olmak üzere 4 ana başlıkta açılan programlara toplamda 24 milyon TL bütçe tahsis edildi ve 360 proje başvurusu alındı. Toplam 52 proje destek almaya hak kazandı.
“BÖLGEDE TARIM VE TURİZM CANLANDIRILACAK”
Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 13 projenin, Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 9 projenin, Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 9 projenin, Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 21 projenin, desteklenmesi öngörüldü. Desteklenecek bu projeler ile bölgenin sosyal kalkınmasına ilişkin; kırılgan gruplara yönelik sosyal içerme politikalarının etkinleştirilmesi/ yaygınlaştırılması (kadın, çocuk, yaşlı, engelli, mevsimlik tarım işçileri, işsizler vb.), kırılgan gruplara yönelik insana yakışır iş imkânlarının sağlanması/artırılması sağlanacak. Bölge turizm altyapısını geliştirmek için, Çukurova Bölgesi’nde tarihi, doğal ve kültürel mirasın turizm amaçlı kullanımını artırarak yerel destinasyonların oluşturulması ve geliştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm çeşitlerinde tesis ve hizmet altyapısının geliştirilecek. Bölgenin üretim ve Ar-Ge alt yapısını geliştirmek için, Bölgenin Ar-Ge, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin artırılması ve bölgede üretim verimliliğinin artırılması ve temiz üretim olanaklarının oluşturulması sağlanacak. Yine bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lerin, Bölgede rekabetçi olan Gıda, Tekstil, Kimya, Plastik, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler ve Lojistik sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, verimliliğin yükseltilmesi ve uluslararası iş ağının genişletilmesi, bölgede rekabetçi olan Gıda, Tekstil, Kimya, Plastik, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler ve Lojistik sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, verimliliğin yükseltilmesi ve uluslararası iş ağının genişletilmesi için 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında 52 projeye 23 milyon 847 bin 912,21 TL finansman desteğinin sağlanması ve yararlanıcıların eş finansmanı ile birlikte bölgede yaklaşık 42 milyon 276 bin 703,3 milyon TL kaynağın harekete geçirilmesi hedefleniyor.
TOPLAM 769 PROJE DESTEKLENECEK
Bu programla birlikte Ajans kuruluşundan bugüne 27 mali destek programı ile 3 bin 599 proje başvurusu almış ve bölge kalkınması için 247 milyon TL kaynak tahsis etmiştir. Bugün açıklanan 52 başarılı proje ile birlikte Ajansın destekleyeceği toplam proje sayısı 769 olacaktır.
Desteklenecek projelere www.cka.org.tr adresinden ulaşılabilir.