SONER AYDIN
Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) tarafından 8. İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen zirveye çok sayıda işveren, özel sektör temsilcisi, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, akademisyen katıldı. Katılımın önceki yıla oranla bir hayli fazla olduğu zirvede endüstri 4.0, markalaşma, kurumsallaşma, dijitalleşme konuları konuşuldu.
“ÖZEL SEKTÖR, KAMU VE ODALAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRİYORUZ”
Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren GİDERİ Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada, hedeflerinin uluslararası bir insan kaynakları organizasyona ev sahibi yapmak istediklerini söyledi. GİDERİK’in 2010 yılı Mart ayında kurulduğunun bilgisini veren Özada, “2012’de insan kaynakları olarak bölgemizde ilk eğitimlere başladık. 2013 yılı bizim için çok özel bir yıl oldu. 2013 Mayıs ayında bölgemizde ilk defa insan kaynakları ve liderlik eğitimlerini başlattık. 2014’te İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile örnek proje seçildik ve bunun proje tanıtımını Mersin’de yapmanın gururunu yaşadık. Biz özel sektör, üniversiteler, kamu, odalar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 2017’de derneğimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Bu yıl ise bölgemizde ilk defa kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarını başlattık. Bu konuda 2019 yılı bizim için bir hedef olacak. Bölgemizde daha fazla kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına girişeceğiz” dedi.
“HEDEFİMİZ ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYONU MERSİN’E GETİRMEK”
8. İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi’nde endüstri 4.0, markalaşma, kurumsallaşma, dijitalleşme konularını konuşacaklarının altını çizen Özada, “Bundan sonra da bir arada olacağız. İş dünyasının sorunları üzerine çalışmalar yapacağız. Hedefimiz uluslararası bir organizasyonu Mersin’e getirmek. Bu organizasyona gelen herkes ne için geldiğini biliyor. Katılımcı onay sisteminde çıkan sonuçlara göre burada olanların yüzde 75’i özel sektör temsilcisi, yüzde 6’sı kamu sektörü temsilcisi, yüzde 3 oda temsilcisi, yüzde 3 akademisyenlerimiz var. Yine katılımcıların yüzde 61’i hizmet sektöründe çalışıyor. Yüzde 25 oranında sanayi sektörü, yüze 9 oranında inşaat sektöründe katılımımız var. Mesleki açıdan baktığımızda yüzde 14 işveren, yüzde 47 oranında üst düzey işveren, yüzde 36 oranında orta düzey yönetici ve uzmanlarımız var. Yine bu salonda oturanların yarısı en az 100 çalışana sahip. Bu bizim için sevindirici bir durum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Program ödül töreni ile sona erdi.