EMEKÇİLERDEN BÖLGE MİTİNGİNE DAVET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLERDEN BÖLGE MİTİNGİNE DAVET!


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile platform bileşeni Emekli-Sen üyeleri işçi ve emekçileri 15 Aralık’taki mitinge davet etti.

SONER AYDIN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), yükselen enflasyon rakamlarına, işsizliğe ve yoksullaşmaya karşı meydanlara çıkmaya hazırlanıyor. Cumartesi günü İzmir’den başlayacak olan mitingler 9 Aralık'ta Samsun'da, 15 Aralık’ta Adana'da, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 22 Aralık’ta İstanbul'da devam edecek. Adana’da düzenlenecek bölge mitingine davet çağrısı yapan emekçiler Özgür Çocuk Parkı’nda stant açıp bildiri dağıttı. 

“KRİZİN NEDENİ BİZ DEĞİLİZ, BEDELİNİ YARATANLAR ÖDESİN”
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Emekli-Sen Adil Alaybeyoğlu, krizin bedelini çıkartanların ödemesi gerektiğini söyledi.  Son yıllarda iğneden ipliğe yüzde 50’nin üzerinde zam geldiğini dile getiren Alaybeyoğlu, “Ülkede, 81 milyon açlığa mahkum edilirken birileri paralarının üzerine para koymaya, zenginler listesine girmeye devam ediyor. Bizler de, ‘Krizin nedeni biz değiliz. Krizi kim çıkarttıysa bedelini de onlar ödemeli’ diyoruz ve halkımızla birlikte 15 Aralık’ta Adana’daki bölge mitinginde Emekli-Sen olarak bizler de yer alacağız. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Zira bizim bu ülkeden başka yaşayacak ülkemiz yok. Biz bu ülkenin soyulmasına, doğasının yok edilmesine ve insan haklarının çiğnenmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Her gelen gün daha kötü geliyor. Ne kadar ‘kriz yok’ deseler de her geçen biraz daha yoksullaşmaya başladık. Ülkeyi ekonomik olarak bitmiş bir duruma getirdiler. Demokrasinin, hukukun olmadığı bir ülkeyi hiç kimsenin ciddiye alması, önemsemesi beklenemez. Ülke göz göre göre soyuluyor. Gece yarısı banka operasyonları yapıldı. Dövizi yarı fiyatına sattılar. 2019’dan bir şey beklemediğimiz gibi aksine daha fazla acının, gözyaşının, krizlerin yaşanmaması için mücadelemizi arttıracağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA