BAL’A HAZIRLANDILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAL’A HAZIRLANDILAR


 

Silifke Belediyespor, İçelspor ve Mut İdman Yurdu’nun mücadele ettiği BAL bir aylık aranın ardından başlıyor.

ALİ ŞANLI

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) ikinci yarı 19 Ocak’ta başlayacak. Yaklaşık bir aylık ara hafta sonu bitiyor. BAL’da mücadele eden Mersin temsilcileri Silifke Belediyespor, İçelspor ve Mut İdman Yurdu  bir aylık aranın ardından Antalya’da güç depolayarak ikinci yarıya hazırlandılar. Takımlar günde çift idmanın yanı sıra hazırlık maçları ile takıma yeni katılan oyuncuların adaptasyonu sağlandı.

TAKVİYELER YAPILDI
30 puanlı Lider 68 Aksaray Belediyespor’un 1 puan gerisinde takibini sürdüren Silifke Belediyespor, devre arası kadrosuna kattığı yeni transferler ile daha da güçlendi. Bu sezon BAL’da şampiyon olmak isteyen Silifke ekibi yaptığı transferler ile şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacağını gösterdi. BAL’ın üst düzey oyuncuları olarak anılan Azat Mamuk ve Burkay Yazıcı ligin ikinci yarsında Silifke Belediyespor forması giyecek.
Yetenekli oyuncuların gelmesi ile daha güçlü bir takım olan Silifke Belediyespor, ilk yarı oynadığı 13 karşılaşmada 29 puan toplayarak ligi ikinci bitirmiş, 13 karşılaşmada 8 galibiyet, 5 beraberlik alıp ligde mağlubiyeti olmayan 2 takımdan biri olmayı başarmıştı.

İÇELSPOR COŞTU
Sezona büyük umutlarla başlayan ancak istediği sonuçları alamayan İçelspor ise ilk yarının bitimine haftalar kala hoca değişikliğine giderek, tecrübeli teknik adam Levent Arıkdoğan ile anlaşmıştı. Liderin 6 puan gerisinde bulunan Siyah Beyazlı ekip, ikinci yarıya moralli girmek istiyor. Liderin 6 puan gerisinde olmasına rağmen şampiyonluk umudunu koruyan İçelspor, devre arası 5 takviye yaparak şuana kadar en çok transfer yapan takım oldu.
İçelspor kadrosuna Sefer Sever, Abdullah Keleş, İmam Elmas, Uğur Bingöl ve Hakan Doğan’ı katarak zirve yarışında bende varım mesajı verdi. İlk yarı takım olarak kötü bir sezon geçirmesine rağmen ilk yarının gol kralı ise İçelspor’dan çıktı. 13 maçta 11 gol atma başarısını gösteren Güven Güneri ilk yarının kralı oldu. İçelspor takım halinde çıktığı 13 karşılaşmada 27 puan alarak ligi 4’ncü bitirmişti. Siyah Beyazlı ekip 13 karşılaşmada 7 galibiyet,3 beraberlik ve 3’te mağlubiyet alarak ilk yarı tamamladı.

MUT UMUTLANMAK İSTİYOR
Geçen sezonu mumla arayan Mut İdman Yurdu’nda BAL’ın ilk yarısı umduğu gibi geçmedi. Bir takımın küme düşeceği, diğer takımın ise baraj maçı oynayacağı ligde Mut İdman Yurdu en yakın rakip olarak İçelspor’u görüyor. İçelspor ile aynı puana 24  sahip olan Mut ekibi sezon içinde ilk olarak yönetim değişikliğine gitti.
Şuana kadar devre arasında transfer yapmayan tek takım olarak göze batan Mut İdman Yurdu’nun transfer yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor. Lige tutunmak isteyen Mut temsilcisinin en az 5 transfer yapması gerektiği spor kamuoyu tarafından bir çok defa dile getirildiği biliniyor.
Mut İdman Yurdu ilk yarı çıktığı 13 karşılaşmada 8 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı. Hiçbir maçta berabere kalmayan Mut İdman Yurdu ilk yarıyı 24 puan ile 5. Sırada tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA