BİZ İNANDIK SİZ DE İNANIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİZ İNANDIK SİZ DE İNANIN!


 

Çukurova Basketbol, Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Avrupa’da kazanmak istediği kupalar ile adını tarihe harflerle yazdırma peşinde!

ALİ ŞANLI

Ligde ve Avrupa'da oynadığı maçların tamamını kazanarak tüm dikkatleri üzerine çeken Mersin temsilcisi, gözünü 3 kulvarda da kupaya çevirdi. Savunma ve hücumdaki etkinliği ile rakiplerine galibiyet şansı tanımayan Çukurova Basketbol’un başarısının sırrını Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, gazetemize anlattı.

“ZOR SÜREÇ ŞİMDİ BAŞLIYOR”

SORU: Hem Avrupa’da hem Türkiye’de namağlup lidersiniz. Böyle bir başarı bekleniyor muydu?

C. YILDIZOĞLU: Tüm maçları kazanacağız diye bir plan yapmadık ama yarışmacı, son tura kadar mücadele eden, kolay kaybetme alışkanlığı olmayan bir takım olarak yola çıktık.

Ayrıca ligde fikstür avantajımız çok iyiydi. Öte yandan Avrupa Kupası’nda da kolay bir kura çektik. Bizim ayarımızda takım yoktu diyebilirim. Dolayısıyla zor süreç bizim için asıl şimdi başlıyor.

Biz, ligin en erken çalışmaya başlayan takımıyız, herkesten 3 ay önce çalışmaya başladık. Geçen seneki en iyi oyuncumuz Alina Iagupova’yı takımda tutma başarısı gösterdik. Bence bu bizim için çok önemli bir hamleydi. Kimya da tutunca gerçekten yenilmesi zor bir takım halene geldik.

Ama tabi bu da hemen olmadı. Örneğin ligdeki ilk 4 maçımız incelendiğinde; zor kazandığımız gözüküyor. Sıkıntılı başladık ama raylar yavaş yavaş oturdu. Ondan sonra da bugünkü noktaya geldik.

Şuanda durumumuz iyi. Şimdi aslında bizim ne kadar iyi iş yaptığımız bundan sonraki zaman diliminde ve Play Off’larda ortaya çıkacak.

“BİZİ DESTEKLEMEK DEMEK, MERSİNLİ ÇOCUKLARI DESTEKLEMEK DEMEK”

SORU: Bu süreçte kentten maddi manevi destek alabildiniz mi?

C. YILDIZOĞLU: Manevi destek çok iyi bence. Ben daha önce yaklaşık 4 yıl Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çalıştım, kenti tanıyorum. Mersinli sporsever yanımızda, hissediyoruz, görüyoruz. Onlarda bizim bu oyunumuzda çok katkı sahibi oldular. Manevi destek kısmı iyi.

Maddi destek kısmı ile ilgili teknik adam olduğum için pek bir şey bilmiyorum ama kayda değer bir şey olmadığını biliyorum. Bir tarafından tutmak gerekir. Biz Mersin’i temsil ediyoruz. Biz Mersin’in bir spor şehri olabileceğini, buradaki küçük sporcu adayların, genç çocukların sporla iç içe büyümelerinin, onların geleceklerine çok iyi katkı yapacağına inanıyoruz. Dolayısıyla bizi aslında desteklemek demek, altyapımızı da oluşturduğumuz için Mersinli küçük çocukları ve gençleri desteklemek demek.

Ama şimdiye kadar kenti yönetenlerden hiçbir şekilde destek gelmedi.

YÖNETİM İŞİ BİLİYOR

SORU: Çukurova Basketbol çok genç bir kulüp ama başarısı büyük. Genç olmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

C. YILDIZOĞLU: Evet çok genç bir kulübüz ama çok iyi bir yönetim iş başında. Ben Galatasaray, Botaş, Mersin gibi farklı kulüplerde çalıştım. Burada Serdar beyin menajer olması, kulüplerin yapılarını çok iyi bilmesi, yöneticileri tanıyor olması ve oyuncu grubuna hakim olması çok önemli bir etkin. Burada şuan 4-4’lük bir sistem var. İnşallah büyük hayallerimiz var. Hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz. Bunlar güzel hedefler.

HAYALİMİZ 3 KUPAYI DA ALMAK!

SORU: Hem Türkiye kupasını alıp, hem de Türkiye ve Avrupa Şampiyonu olabilir misiniz?

C. YILDIZOĞLU: Olabilir neden olmasın. Böyle bir hayalimiz var, bunun için çalışıyoruz. Kendimize, seyircimize, Mersinlilere inanıyoruz. Yapabiliriz. Yapabilmemiz için de birlikte büyümemiz gerekiyor. İnşallah sizlerin de destekleriyle ki birlikte büyümek böyle olur. İnsanlar haklı olarak başarı büyüdükçe yanımızda olmak istiyorlar ama biz de bunu hak ettik diye düşünüyorum. Biz Mersin takımıyız. Bu organizasyonun içinde ne kadar çok Mersinli görürsek biz o kadar çok mutlu oluruz.

ALTYAPI SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETTİK

SORU: Takımda çok sayıda genç oyuncu var. Altyapıdan mı yetişiyor hepsi? Altyapıda işler nasıl gidiyor?

C. YILDIZOĞLU: Biz çok genç bir takımız. Yaş ortalamamız 23. Şuan toplama bir takımız, sıkıntımız da burada. Biz, ‘Ligden Mersinlileri toplayacağız’ desek de çok Mersinli çocuk yok. Neden? Çünkü kimse altyapıya yatırım yapmamış. Mersin’in kanayan yarası bu.

Kulüp olarak Girne Üniversitesi’nin haklarını alarak yola çıktı ama biz bu sene mükemmel bir altyapı organizasyonu oluşturduk, 5 yıl içinde de inşallah takımdaki tüm bireylerin Mersinli olmasını hayal ediyoruz, bunu da yapabiliriz. Yurtdışına dahi gönderebiliriz. Bunu daha önce Botaş’ta yaptık.

Biz iki yıllık kulüp olmak istemiyoruz, biz gelecekte bu takımı Mersinli, yani anne babasının, halasının, dayısının maçlarını seyrettiği bir takım haline getirmek istiyoruz.
Ama insanlar sadece anı düşünüyorsa sonuç ortaya çıkıyor. İstikrarlı kulüp sorunu sadece Mersin’de değil ülke genelinde var. Bugün Türkiye’de bir süre daha büyük bir endüstri olan futboldan örnek verelim, sağlıklı bir yapı yok. Camia kulübü olmasa 3 büyükler dahi yaşayamaz.

“BAŞARI İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

SORU: Ligde ve Avrupa’da ki şampiyonluklar için şansınızı yüzde kaç oranında görüyorsunuz?

C. YILDIZOĞLU: Yani eğer kağıt üzerinde konuşursak Türkiye Kupası, Türkiye Şampiyonluğu ve Avrupa’da başarma oranımız yüzde 100. Ama bu işler gelişmekle ilgili. Biz gelişiyoruz. Her geçen gün bir önceki günden daha kaliteli hale gelmek için çalışıyoruz. Bizim istememiz kadar Mersinlilerin de bunu istemesi önemli. Büyük takımlara karşı oynarken yanımızda ne kadar insan var? Ne kadar insan olacak? Ne kadar insan bizim gibi hayal kuruyor? Bu önemli. Şampiyonluklar kulübü yöneten 2-3 kişinin isteği, antrenörün veya oyuncuların çok iyi olması ile değil şehrin de istemesi ile gelir.

DESTEK OLUN. ÖZENDİRİN

SORU: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

C. YILDIZOĞLU: ‘Kafayı takmışlar şampiyonluğa, getirmişler oyuncuları, seneye ne olacağı belli değil’ gibi bir durumumuz yok. Biz çok iddialıyız. Arkadaşlarıma çok güveniyorum.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA