EMEKLİ MÜBAŞİRLER SINIF DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİ MÜBAŞİRLER SINIF DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, mübaşirlerin kadrolarının yardımcı hizmetler sınıfından, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi sonrası emekli mübaşirler için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi veren Antmen, yargıda çalışan herkesin yargının bir parçasını oluşturduğunu,  Adliye çalışanlarının bu bütünün parçası olarak görülmesi ve çalışma koşulları ile özlük haklarında iyileştirmelere gidilmesinin yargı işleyiş mekanizmasının daha sağlıklı çalışmasının önünü açacağını belirtti.

Kanun teklifinde, 6 Şubat 2019 tarihinde adliye çalışanı olan mübaşirlerin kadrolarının yardımcı hizmetler sınıfından,  genel idare hizmetleri sınıfına geçirildiğini ve bu durumun çalışan mübaşirlerin hem emeklilik hem de özlük haklarında hak ettiklerini almaları açısından olumlu bir adım olduğunu ifade eden CHP’li Vekil “Ancak daha önce emekli olan mübaşirler ise halen ‘yardımcı hizmetler sınıfı’ statüsü üzerinden emekli aylığı almaktadır. Bu da iş barışı ilkesine ve ‘eşit işe eşit ücret’ prensibine aykırılık teşkil etmektedir. Bu noktada yapılması gereken ivedi konu; daha önce emekli olan mübaşirlerin de genel idari hizmetler sınıfı kadrosu haklarından yararlanması ve emekli aylıklarını da buna göre almasıdır” dedi.
Antmen’in teklifi yasalaşırsa emekli olan mübaşirler, genel idari hizmetler sınıfı kadrosu üzerinden maaşlarını almaya başlayacak. Bu da emekli mübaşirlerin maaşlarının artmasının önünü açacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA