“LOJİSTİK MERKEZİ MERSİN”


 

Mersin Konteyner Limanı, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Mersin Lojistik Merkezi projelerinin bir an önce hayata geçmesi için çağrı yapan Borsa Başkanı Özdemir, bu sayede kentin lojistik üssü olacağını dile getirdi.

Haber Merkezi

“Mersin İçin Yeni Bir Gelişme Modeli” gerektiğini söyleyerek, bunun da 4 kısımdan oluşabileceğini dile getiren Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, tarım-gıda, lojistik ve turizme dair değerlendirmelerini sürdürüyor.

Son olarak “Lojistik merkezi Mersin” başlığıyla görüşlerini paylaşan Başkan Özdemir, “Kentimizin son 22 yıldır özellikle dış ticarette kan kaybı yaşadığını, Mersin'in yaptığı ihracatın, ülkemizin toplam ihracatından aldığı payın sadece yüzde 1 olduğunu, bu doğrultuda yeni bir model oluşturmamız ve bu modelin merkezinde tarım-gıda sektörünün bulunması gerektiğini daha önceki iki açıklamamda belirtmiştim.

Tarım-gıda sektörünü odak noktası alarak kentimizin yeni bir dış ticaret modeli ile gelişebilmesinin ön şartı ise lojistik açıdan da bir merkeze dönüşebilmemize bağlıdır. Tıpkı 80'li yıllardaki İran-Irak savaşı öncesinde sahip olduğumuz konuma yeniden kavuşabiliriz.

MERSİN KONTEYNER LİMANI PROJESİ

Mersin'de tarım-gıda ve lojistik gibi öne çıkan sektörlerin liman ile çok güçlü bir bağı bulunuyor. Bu nedenle de büyük çaplı liman projeleri geleceğe dönük her kurgunun olmazsa olmazı haline geliyor. Liman kapasitesinin genişletilmesi Mersin için artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu doğrultuda, uzun yıllardır yatırım planlarında yer alan Mersin Konteyner Limanı Projesi, Çandarlı Limanı'nda olduğu gibi ivedilikle harekete geçirilmelidir. Bu proje Mersin'in gelişimini sağlayacak en önemli yatırım durumundadır. Böylece Mersin hem Akdeniz'de artan yük trafiğini karşılayacak hem de büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği bir aktarma limanı haline gelecektir. Başka bir deyişle, Akdeniz Bölgesinin konteyner terminal limanı yani hub limanı konumuna gelecektir.

Ayrıca, bu proje kentimiz için önemli bir istihdam ve gelir kapısıdır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 2019 Yılı Performans Programı'nda başlanması planlanan bu projenin kentimizin zenginleşmesi açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum” dedi.

ÇUKUROVA HAVALİMANI PROJESİ

Mersin’in, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi ile birlikte ülkemizin ikinci büyük havalimanına sahip olacağını söyleyen Ö. Abdullah Özdemir, “Daha da önemlisi içerisinde bulunduğumuz yaklaşık 400 milyon nüfuslu coğrafyanın her noktasına 2-3 saatlik uçma mesafesine sahip yepyeni bir merkezi nokta haline geleceğiz. Bu projede yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini umuyorum.

MERSİN LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ

Diğer yandan, son aşamasına gelinmiş olan ve hızlı bir şekilde bitirilmesi gereken Yenice Lojistik Köy projemiz var. Bu proje ile birlikte mal taşımaya kıyasla daha az maliyetli olan demiryolu lojistiğinde Çukurova bölgesinin en üst noktasına yükseleceğiz. Böylece, Mersin, taşımacılığın limandan Orta Asya’ya kadar uzandığı bir köprü haline gelecektir.

Ayrıca, bu projeden farklı olarak kentimize özgü olarak planlanması gereken ayrı bir Mersin Lojistik Merkezi yatırımına daha ihtiyacımız var. Kentimiz için yeni ufuklar açacak böylesi bir proje liman ile bağlantılı tüm bölgelerin yarar görmesini sağlayacaktır.

Tüm bu yatırımların tamamlanması halinde Mersin bir tarım-gıda üssü olacağı gibi aynı zamanda lojistik ve ticaret merkezine dönüşecektir.

Geliştirmemiz gereken modele ilişkin görüşlerimi bir sonraki açıklamam ile tamamlayacağım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA