OTO GALERİCİLERE BELGE UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTO GALERİCİLERE BELGE UYARISI!


 

Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer’den uyarı; “Oto galericilerin yetki belgesi alması için zaman daralıyor. Son gün 13 Ağustos 2019”.

Haber Merkezi

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler için 13 Şubat 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Yetki belgesi almayan kişi veya kurumların ikinci el araç alım-satımı yapamayacakları resmileşmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yeki belgesi alınması için 13 Ağustos 2019 tarihine kadar da bir süre tanımıştı.

ZAMAN DARALIYOR
Yetki belgesi almak için gerekli olan en önemli olan şart Oto Galericilik yapılacak işyerinin imar durumu. Genelgeye göre oto galericilik yapmak için en az 100 metrekare bir alana sahip olmak ve işyerinin imar durumunun ticari alan olması gerekiyor. Yani konut altı oto galericilik tarihe karışıyor.

MERSİN'DE YETKİ BELGESİNİ SADECE OTO GALERİCİLER SİTESİ ESNAFLARI ALABİLİYOR
13 Şubat 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan genelgeye göre Mersin oto galerici esnaflarından sadece oto galericiler sitesine taşınmış olanlar yetki belgesi alabiliyor. 
Mersin Oto galericiler sitesi yönetimi ve bünyesindeki Mersin Galericiler Derneği (MERGALDER) bu güne kadar site yönetim binasında açtığı sınav merkezi ile bu güne kadar 175 oto galeri esnafına mesleki yeterlilik sınavları yaparak Mersin esnafının mesleki sertifikalarını almaları yönün de büyük bir görev üstlendi.
Site yönetimi kendi esnaflarının yanı sıra özellikle Erdemli Tarsus Gülnar Aydıncık başta olmak üzere tüm mersin esnaflarının mesleki yeterlilik sınavlarına girmesi için ücretsiz olarak hizmet verdi.
13 Ağustos 2019 tarihinden sonra lise mezunu olmayan mesleki yeterlilik sınavlarına giremeyeceği gibi Yetki belgesi de alamayacak. Kısaca lise mezunu olmayan esnaflar için de süre 13 ağustosta bitiyor. Mesleki yeterlilik sınav başvuruları son güne kadar Mersin Oto Galericiler Sitesinde devam edecek.
Şuan galericiler sitesinde 140 esnaf mesleki yeterlilik sınavlarına girerek sertifikalarını aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü nezdinde de yetki belgelerini alıyorlar. Mersin Oto Galericiler sitesi dışındaki esnaflar yani şehir merkezinde apartman altlarında ‘emlakçı’ ruhsatları ile oto galericilik yapan esnaflar bakanlığa başvuru dahi yapamamakta. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA