AKSIFAT BARAJI’NDA SU DAÐITIMINDA SIKINTI VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKSIFAT BARAJI’NDA SU DAÐITIMINDA SIKINTI VAR


 

Hediye Eroðlu

Yaklaþýk 83 bin dekar zirai araziyi suya kavuþturacak Aksýfat Barajý’nda 5 yýl sonunda inþaatýn ancak yarýsý tamamlanabilirken, proje kapsamýnda Lamas Vadisi’nde sulama suyu yetersizliðinden kaynaklý suyun daðýtýmýnda yaþanan olumsuzluklarýn giderilmesi için harekete geçildi.

Mersin Aksýfat Barajý Sulamasý Planlamasý ve Yarseli Barajý Sulamasý Yenileme Planlamasý iþleri ile ilgili Devlet Su Ýþleri (DSÝ) Genel Müdürlüðü Etüt Planlama ve Tahsisler Dairesi Baþkanlýðýnda bir toplantý geçekleþtirildi. Daire Baþkaný Nazmi Kaðnýcýoðlu baþkanlýðýndaki toplantýya; Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Süheyl Esengün, DSÝ 6. (Adana) Bölge Müdür Yardýmcýsý Cengiz Han Kýlýçaslan, Havza Yönetimi Ýzleme ve Tahsisler Þube Müdürü Ýrfan Bulam, DSÝ Genel Müdürlüðü’nden ilgili personel ile ve yüklenici firma temsilcileri katýldý.

Toplantýda alýnan kararlar ile Aksýfat Barajý Sulama Projesi ile Mersin Lamas Vadisi’nde sulama suyu yetersizliðinden kaynaklý suyun daðýtýmýnda yaþanan olumsuzluklarýn giderilmesi, Yarseli Barajý Sulamasý Yenileme iþinde ise mevcut kanaletli sulama sisteminin borulu basýnçlý modern sulama sistemine çevrilmesi amaçlanýyor.

Mersin'in Erdemli Ýlçesi'nde Lamas Çayý'nýn kaynaðýný oluþturan Aksýfat Deresi üzerinde inþasý devam eden Aksýfat Barajý tamamlandýðýnda 83 bin dekar alan suya kavuþacak.

Depolama hacmi 59,25 milyon metreküp, kurulu gücü 8,10 milyon kilowatt saat olan ve toplam 82 bin 140 dekar tarým arazisinin sulama suyu ihtiyaçlarý ile yöre beldelerinin içme-kullanma suyunu karþýlamasý planlanan proje ile hem Mersin hem de ülke ekonomisine önemli miktarda katký saðlanmasý hedefleniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA