“TÜRKİYE BİR PAZAR, BİZLER MÜŞTERİYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜRKİYE BİR PAZAR, BİZLER MÜŞTERİYİZ”


 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, partisinin Mersin İl Başkanlığını ziyaret ederek Cumhuriyet’in 100’üncü yılının yaklaşmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Gizem Ekici

Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze kadar olan süreyi eleştiren Sarıbal, “Duyunu Umumiye’nin egemen olduğu, demir yolundan tutun tütününe kadar aşağı yukarı her şeyin yabancı şirketlerin elinde olduğu ülkeyi yönetenlerin ülkenin geleceğine dair karar veremediği bir süreçten ülke alındı. Bir taraftan Osmanlı’nın borçları ödendi, bir taraftan yabancıların elinde olan her şey tek tek yeniden kamulaştırıldı. Büyük bir devrim yapıldı” dedi. Ardından 80 ihtilaline değinen Sarıbal, “1980 ihtilalı ile Türkiye Cumhuriyeti tarım başta olmak üzere birçok konuda kırılma yaşamıştır. 80 ihtilali ile devlet, köylü ilişkisi artık çiftçi, serbest piyasa ilişkisine dönüşmüştür. Egemen Ülkeler dünyanın geleceğinin bundan sonra enerji ve tarım olduğunu anladılar. O günden sonra silahlarla bunlara sahip olmaya çalıştılar ya da sermaye ve kapitalizmin servet birikimiyle buna sahip olmaya başladılar. O fazla ürettiklerini satacak ülke lazımdı. İktidarlar tarafından Türkiye serbest piyasaya açıldı. Sonuç olarak Türkiye arık bir pazar oldu, hepimiz bir müşteri olduk” şeklinde konuştu.

“100 YIL ÖNCESİYLE AYNI DURUMDAYIZ”

Son yıllarda Türkiye’nin Osmanlı’nın içinde olduğu Duyunu Umumiye’ye dönüştüğü nü söyleyen Sarıbal, Kendi değerlerimizi teslim ettiğimiz, kendi kararımızı veremediğimiz bir serbest piyasa altında yaşamımız sürdürmeye çalışıyoruz. Serbest piyasa denen bir piyasa düzeni yoktur. Bu tamamen bizim gibi az gelişmiş, yoksul ülkelere dayatılan bir modeldir. Bugün geldiğimiz noktada 100 yıl öncesi ile aynı durumları yaşıyoruz. O gün borçlardan dolayı yaşadığımız teslimiyet bugünde yaşanıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA