BM MERSİN’DE SURİYELİLER İÇİN YEREL DESTEKÇİ ARIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BM MERSİN’DE SURİYELİLER İÇİN YEREL DESTEKÇİ ARIYOR!


 

Resmi rakamlara göre sayıları 200 bini aşan Suriyeli’nin yaşadığı Mersin’de, yoğun bir çalışma yürüten Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Örgütü (UNHCR), faaliyetlere dahil olacak ve desteklenecek yerel STK’ların belirlenmesi konusunda çalışmalar yaptığı açıklandı.

HEDİYE EROĞLU

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Örgütü (UNHCR), Suriyeli sığınmacılara ilişkin Mersin’deki faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili BM UNHCR’den gazetemize yapılan açıklamada, 1960’dan bu yana sığınma ve mülteci konularında Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde çalışan kuruluşun Türkiye operasyonu, Ankara’daki merkez ofisinin yanı sıra İstanbul, İzmir, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Van’daki saha varlığıyla sürdürdüğü bildirildi.

Dünyadaki en büyük operasyonlarından birini Türkiye’de yapan UNHCR’nin yetki alanında bulunan kişilerin yoğun olarak yaşadığı diğer bölgelerde ise gezici saha ekipleriyle hizmet verdiğinin bildirildiği açıklamada, Mersin’de yapılan faaliyetlere ilişkin de bilgiler verildi.

MERSİN’DE ULUSLARARASI KORUMA İHTİYACI YÜKSEK

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 16 Ekim 2019 tarihli verisine göre kayıtlı Mersin’de bulunun 204 bin 291 Suriyeli de dahil olmak üzere uluslararası koruma ihtiyacı içindeki kişilerin yoğun olarak yaşadığı Mersin’in de bu bölgelerden olduğuna dikkat çekilen açıklamada. “Mersin’in hem merkezinde hem de Tarsus, Erdemli gibi ilçelerinde, bu kişilerin ihtiyaç duyduğu koruma konusunda yönlendirme sistemlerinin ve sosyal uyumun güçlendirilmesi amacıyla Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Mersin’de faaliyet gösteren STK’lar ile yakın işbirliğimizi ve diyalogumuzu gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle sürdürmekteyiz.

YEREL ÇALIŞMALAR İÇİN STK’LAR BELİRLENECEK

Ayrıca, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü gibi yakın çalışmalar yürüttüğümüz yerel düzeydeki ana devlet ortaklarımız ile koruma sisteminin güçlendirilmesine yönelik faaliyetlere dahil olacak ve tarafımızca desteklenecek yerel STK’ların belirlenmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve diğer kurumlarda çalışan personele yönelik eğitim ve çalıştaylar düzenleyerek sosyal uyuma destek olacak konularda kapasite geliştirme faaliyetleri yürütmekte ve Mersin’de faaliyet gösteren STK’lar tarafından düzenlenen çalıştaylara aktif bir şekilde katılmaktayız. Bu bağlamda en son ziyaret 7 Ekim’de gerçekleşmiştir.

Sağladığımız kapasite geliştirme desteğinin yanı sıra, Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün altında bulunan Akdeniz Sosyal Hizmetler Merkezi’nin ek binasının yenilenmesi, gerekli ekipmanların tedariki ve bu merkezde çalışacak personelin istihdamı konusunda da teknik destek sağlanmıştır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA