BAŞKAN SEÇER’İ MAHKEME DE HAKLI BULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN SEÇER’İ MAHKEME DE HAKLI BULDU


 

Mersin’de elektrik direklerinin hukuka aykırı bir şekilde reklam mecrası olarak kullanılmasına itiraz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i mahkeme de haklı buldu. İlgili reklam firmasının tüm çabasına rağmen Mersin 1. İdare Mahkemesi, uygulamayı hukuka aykırı bularak, yürütmenin durdurulması istemiyle ilgili red kararı verdi.

Mersin’de elektrik direklerinin hukuka aykırı bir şekilde reklam mecrası olarak kullanılmasına itiraz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i mahkeme de haklı buldu. İlgili reklam firmasının tüm çabasına rağmen Mersin 1. İdare Mahkemesi, uygulamayı hukuka aykırı bularak, yürütmenin durdurulması istemiyle ilgili red kararı verdi.

Haber Merkezi

Mersin’de Toroslar EDAŞ’a ait elektrik direklerinin hukuka aykırı bir şekilde reklam mecrası olarak kullanılması konusunda taviz vermeyen ve mücadelesine devam eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i mahkeme de haklı buldu. Mersin 1. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması için açılan davada “red” kararı verdi.

BAŞKAN SEÇER TOPLATMIŞTI

Kendi deyimiyle “kente çeki düzen vermek” için göreve başladığı ilk günden bu yana mücadelesine devam eden ve kanunsuz hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceğini her fırsatta vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, elektrik direklerinde yer alan reklamları, kanuna aykırı olduğu ve kentte görüntü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle toplatmıştı.

Başkan Seçer, konuyla ilgili “Elektrik direklerinde reklamlar var. Bunların yasaya aykırı olduğunu tespit ettik. Reklam yönetmeliğine aykırı bir şekilde, o dönemde bunların izni verilmiş. Oysa çok net görünüyor ki yasalara aykırı bir durum. Biz tebligat yaptık, direkleri topladık” demiş ve kanunsuz olan bu uygulamanın altında imzası olan kişilere karşı da soruşturma başlatacaklarını ifade etmişti.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTI

Hukuka aykırı olmasının yanı sıra kentte büyük bir görüntü kirliliği de yaratan direklere asılan reklam panolarının toplatılması talimatını veren Başkan Seçer’in uygulaması üzerine yürütmeyi durdurma isteyen reklam firması mahkemeye başvurmuştu. Seçer, süreçle ilgili durumu, “Biz tebligat yaptık, direkleri topladık. Buna itiraz etmişler. Mahkeme şimdi bizden 10 gün içerisinde savunma istedi. Biz de yakından takip edeceğiz. Teftiş kuruluna da talimat verdim. O dönemde görev yapan iznin altında imzası bulunan bürokratlar hakkında da soruşturma başlattık” sözleriyle ifade etmiş ve hukuki sürecin başladığını vurgulamıştı.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA İSTEMİNİ REDDETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi mahkemeye savunmasını sundu ve ilgili firmanın yürütmeyi durdurma istemi, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Mahkeme kanuna açıkça aykırı olan direk reklamlarının toplatılması ile ilgili yürütmeyi durdurma istemini reddederek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i haklı buldu.

24 BİN 959 AYDINLATMA DİĞERİ İÇİN SÖZLEŞME YAPILMIŞTI

Elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmaların, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlan ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesi 8’inci bendinde yer alan “Ortak kamu kullanım alanlarında bulunan elektrik direkleri reklam alanı olarak kullanılamaz” kararını tanımadan, aralarında imzaladıkları sözleşme ile neredeyse her elektrik direğine ilan ve reklam afişleri astıkları belirlenmişti.

Yapılan tespitin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 1’inci Hukuk Müşavirliği tarafından başlatılan soruşturma ve inceleme neticesinde, ilanların yönetmeliğe aykırı şekilde kent genelinde 24 bin 959 adet aydınlatma direğine asılması için elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmalar arasında sözleşme yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Yapılan incelemenin ardından uygulanan işlemlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonu kararlarına ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin hükümlerine açıkça aykırı olduğu belirtilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA