AKKUYU NÜKLEER A.Ş. PERSONELİ COĞRAFYA SINAVINA GİRDİ


 

Özel Moskova Uluslararası Okulu’nun Silifke Şubesi’nde coğrafya sınavı yapıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş. ve Titan2 İc İçtaş İnşaat Anonim Şirketi çalışanları, Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaatından Sorumlu Genel Müdür ve Özel Moskova Uluslararası Okulu Silifke Şubesi personeli dahil, yaklaşık 30 kişi sınava katıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Televizyon Gazetecisi, Medya Eğitmeni ve Basın Sekreteri Vasiliy Korelskiy başroldeydi

Haber Merkezi

Özel Moskova Uluslararası Okulu'nun Silifke Şubesi’nde coğrafya sınavı yapıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş. ve Titan2 İc İçtaş İnşaat Anonim Şirketi çalışanları, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaatından Sorumlu Genel Müdür ve Özel Moskova Uluslararası Okulu Silifke Şubesi personeli dahil, yaklaşık 30 kişi sınava katıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Televizyon Gazetecisi, Medya Eğitmeni ve Basın Sekreteri Vasiliy Korelskiy başroldeydi.

Silifke'deki okul, Rusya ve 105 yabancı ülkede kayıtlı yaklaşık 6 bin sınav merkezinden biri oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen Rus Coğrafya Topluluğu'nun geniş çaplı eğitim kampanyası, Antarktika dışındaki tüm kıtalarda gerçekleştirildi.

Bu yıl Coğrafya Sınavının soruları iki bloğa ayrıldı: Katılımcıların, Rusya coğrafyası, ekolojisi, tarihi ve kültürü ile ilgili iyi bilinen olgulara dayanan 10 basit soruyu cevaplaması gerekti. İkinci bölümde karmaşık 30 adet soru daha bulunuyordu. Bu soruları cevaplamak için sadece bilgi değil, aynı zamanda mantıklı düşünme becerisi gerekiyordu.

NRNU MEPhİ mezunu ve Akkuyu nükleer bilgi Teknolojileri Bölümü çalışanı Seda Yürekli: “Öğrenimim sırasında Moskova'da yaşamadım, ancak Coğrafya Sınavını Türkiye'de, Akkuyu Nükleer A.Ş.'deki iş arkadaşlarımdan öğrendim. Seyahat etmeyi seviyorum, birçok şehrini gezdiğim Rusya'nın coğrafyası ile ilgileniyorum. Bu yüzden kendimi denemek istedim ve pişman olmadım, çok heyecanlıydı!” diyerek sınavla ilgili izlenimlerini paylaştı.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Baş Uzmanı Merdan Hudayberdiyev de, “Rusya ve dünya coğrafyası ilgimi çekiyor. Daha önce Coğrafya Sınavına katılmamıştım ama iş arkadaşlarımın davetini aldığımda, en azından bilgimi sınamak için girmem gerektiğine karar verdim. Sınavın kapsadığı coğrafyanın her yıl genişlemesi harika. Şimdi ise Akkuyu NGS sahasında Rusça konuşan çalışanlar, Özel Moskova Uluslararası Okulu Silifke Şubesi'nde sınava girme şansına sahip,” dedi.

Türkiye'de toplamda 11 merkez Coğrafi Sınav yapma yetkisine sahip: Manisa Rusça Konuşanlar Eğitim ve Kültür Derneği, Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü (Kayseri), Antalya Uluslararası Rus Okulu, Özel Moskova Uluslararası Okulu Antalya ve Silifke Şubeleri, Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi, Ankara Rus Kültür ve Enformasyon Merkezi, "Yıldızlar" Çok Dilli Çocuklara Yönelik Eğitim ve Gelişim Merkezi (İstanbul), Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu İlköğretim Okulu, Eğitim ve Toplum Girişimleri Destek Merkezi (İstanbul).

İlk Coğrafya Sınavı 2015 yılında gerçekleştirildi ve dört yıl içinde yaklaşık 900 bin kişi katıldı. 376 bin kişinin (257 bin kişi yüz yüze, 119 bin kişi ise internet üzerinden) katıldığı 2018 yılı, katılımcı sayısıyla rekor kırdı.

2017 yılından bu yana Sınav, uluslararası hale geldi, katılımcılar bilgilerini yalnızca Rusya'da değil, birçok yabancı ülkede de test etti. 2017 yılında sınav 25 ülkede, 2018 yılında ise 97 ülkede yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA