MEÜ’DEN COŞKULU AÇILIŞ


 

Mersin’in ilk ve en büyük üniversitesi olan ve bugün 16 fakülte, 7 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 31 araştırma merkezi, 5 bin personel ve 45 bin öğrenci ile eğitim öğretime devam eden Mersin Üniversitesi yeni akademik yılı törenle açtı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılışı, Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam etti.

Törene; Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şekeridari, Mersin İl Jandarma Komutanu Kıdemli Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Tören de MEÜ Akademik Oda Orkestrası Şef Münif Akal yönetiminde, Nevit Kodallı’nın 3 bölümden oluşan Telli Turna süitini icra etti.

“GEÇMİŞTEN GELEN DENEYİMİ GELECEĞE BAŞARIYLA TAŞIYORUZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MEÜ Rektörü Çamsarı, MEÜ’nün 16 fakülte, 7 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 31 araştırma merkezi, 5 bin personel ve 45 bin öğrenci ile eğitim öğretime devam ettiğini belirtti.

Güçlenen ve geçmişten gelen deneyimi geleceğe başarıyla taşıyan bir kurum haline geldiklerini söyleyen Çamsarı, geçtiğimiz günlerde US News tarafından yapılan çalışmada açıklanan Türkiye’deki en iyi küresel üniversiteler listesinde 12’inci sırada yer alıyor olmalarının bunun göstergesi olduğunu belirtti. “Her yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizle birlikte aslında bizim de heyecan ve sorumluluğu artıyor” diyen Çamsarı, “Biliyoruz ki ailelerinin bizlere emanet ettiği gençlerimizi bizler de ülkemizin geleceğine emanet edeceğiz. İşte bu nedenle öğrencilerimize en iyi imkanları sunmaya, nitelikli bir eğitim vermeye gayret ederken akademik yönden onları güçlü bir şekilde yarınlara hazırlarken milli ve manevi duygularla ülke sevgisiyle ve çalışma azmiyle yetişmelerine de büyük önem veriyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİ SAYIMIZ 45 BİNİ AŞTI”

Rektör olarak atanmasının ardından projelerle adımdan söz ettiren öğrenci odaklı sanayi-üniversite işbirliğine önem veren ve her alanda gelişime açık bir üniversite olma hedefiyle yola çıktığını bildiren Çamsarı, “Bir günümüzü bile boşa geçirmeden çalışmak üzere kolları sıvadık. Öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilecekleri bir ortam hazırlamanın yanı sıra akademik faaliyetlerin kalitesini artırmak adına fiziki alt yapıları, akademik ve idari kadroları güçlendirmek için de pek çok projeyi hayata geçirdik. Yeni fakülte, yüksekokul, bölümler ve merkezler ile bu süre zarfında Mersin Üniversitesi daha da büyüdü ve gelişti. Öğrenci sayımız artarak 45 bini aştı. Enstitü öğrenci sayımız yüzde 141, yabancı uyruklu öğrenci sayımız ise yüzde 438 artış gösterdi. Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi , Hemşirelik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Mersin Üniversitesi daha da güçlendi. Yine bu dönemde Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Meslek Yüksekokulunu 4 yıllık yüksekokul statüsüne çıkardık. Söz konusu dönemde Merkezi Derslikler, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diş Kliniği, Mimarlık Fakültesi Ek Binası, Anamur Meslek Yüksekokulu binası, Anamur Meslek Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Serası gibi çok sayıda fiziki projeyi de sonlandırdık. 14 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni binasıyla eğitim fakültemiz geleceğin öğretmenlerine modern koşullarda eğitim verme olanağına kavuştu. Mersin Üniversitesi Hastanemizin ilave üniteler ve yeni teknolojilerle donanımı güçlenirken bölgemizin sağlık alanında bir başka önemli ihtiyacını karşılamak üzere temelini attığımız 136 yataklı Onkoloji Hastanemizin inşasında da artık sona geldiğimizi büyük bir mutlulukla ifade etmek istiyorum. 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ve bin kişi kapasitesi Mersin Üniversitesi Camiimizi de hayırseverlerimizin desteği ile ibadete açmayı arzuluyoruz. Yine Akdeniz Kültürlerini Araştırma ve Kongre Merkezini de en kısa sürede 2020’den önce hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“BÖLGENİN YÜKSEK ÖĞRENİM AÇISINDAN KALİTE ÇITASININ DAHA DA ARTMASI ADINA DA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe mutluluğa eriştirebilmek için  iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın kurtaran asker ordusu. Diğeri milletin istikbalini yoğuran kültür ordusu” sözünü anımsatan Rektör Çamsarı, kendilerinin de milletin geleceğini yoğuran bu kültür ordusunun birer neferi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren sadece kent için değil bölgenin de yüksek öğrenim açısından kalite çıtasının daha da artması adına çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Tarsus Üniversitesinin kurucu rektörlüğü görevini üstlenerek Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini de Tarsus Üniversitesinin bünyesine kattıklarını anımsatan Ahmet Çamsarı, “Bölgemizin eğitim alanında daha da güçlenmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. 2016 Eylül ve 2017 Eylül tarihleri arasında üniversiteler arası kurul başkanlığı görevini yürütürken de halen kurulda yönetim kurulu üyesi olarak görevime devam ederken de üniversitemizin bölgemizin ve ülkemizin geleceğinde katkı sağlamayı borç bildim. İlk dönemimizde attığımız tüm bu adımlar neticesinde TÜBİTAK ARDEB Bilim Ofisi, Yeni Nesil Bilim ve İnovasyon Merkezi gibi projeler ürettik. Üniversitemizin Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları Proje çağrılarında da en çok proje almış kurumlar arasında son 3 yıl üst üste Türkiye birinciliği aldık.  Avrupa Birliği, SODES ve TÜBİTAK projeleri başvurularında da başarımız katlanarak arttı. Üniversitemiz bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknokent ile sadece bölgemizin değil ülkemizin ekonomik ve teknolojik kalkınması için önemli projeler hayata geçirdik. Kalkınma Bakanlığı tarafından cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında Türkiye’de sadece 3 ilde desteklenen ve hayata geçirilen Mersin Genç Girişimcilik Merkezi ise girişim limanı altında adı altında pek çok gencimizin yeni iş ve proje hedeflerini hayata geçirmesinde kolaylık sağlıyor. 23 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden MEÜ görevine atanmamın ardından hedeflerimize aynı kararlılıkla yürümeye devam ettik. Kalite ve akreditasyon çalışmalarımıza daha da ağırlık verdik. Bunun yanı sıra engelsiz üniversite olma yolunda da önemli başarılar elde ettik. Tüm bunların yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da öğrencilerimizin gelişmeleri adına pek çok projeye imza attık.

Özellikle milli manevi değerler anlamında öğrencilerimize ve bölgemize katkılar sağlayacak onların ülke ve tarih bilincini geliştirecek projelere önem verdik. Sarıkamış şehit torunlarını Sarıkamış’ta, Çanakkale torunlarını Çanakkale’de dedeleriyle buluşturan projeler hayata geçirdik.  Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, bilimsel toplantılara ev sahipliği yaptık. 25. Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında birçok sanatçıyı kampüsümüzde öğrencilerimizle buluşturduk. Değerli konuklar, 7 – 8 Kasım 2014 tarihinde devraldığım bu görevin kolay olmadığını hedeflerimize hemen ulaşamayacağımızı biliyorum.

Elbette yapmak isteyip yapamadıklarımız var. Ancak geleceğimizin inşa edeceğimiz öğrencilerimizle birlikte hayat kurmaya, bunları gerçekleştirmek için mücadele etmeye ve Mersin Üniversitesini her anlamda bir dünya üniversite yapmak için didinmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

AÇILIŞ DERSİ PROF. ŞEKER’DEN

Açılış Dersi’ni ise Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Muzaffer Şeker verdi. Mersin’in yabancısı olmadığı bir üniversite olduğunu belirten Şeker, “MEÜ’de birçok gelişmenin değişmenin yaşandığını mutlulukla izliyoruz” dedi.

Akademik hayatın kolay olmayan, çileli, uzun bir yol olduğunu aktaran Şeker, “Bilim diplomasisi aslında çok gözardı edilen ama eksikliği fark edildiğinde çok geç olan bir faaliyettir. Bizler üniversitelerimizde bu cevherleri keşfetmek ve işlemekle yükümlü zanaatkarlarız. İşimiz kolay değil, yanlış yaptığımız zaman bir değerimizi kaybetmiş, zayi etmiş oluyoruz ki ülke kaybetmiş oluyor. Çünkü ülkemiz için insan kaynağı önemli” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA