AR-GE PROJE PAZARI 2019’DA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


 

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 12’incisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2019" etkinliğinin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış töreni ile dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 12’incisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2019" etkinliğinin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış töreni ile dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi.

Törene; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri, sanayiciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, törende yaptığı konuşmada gelenekselleşen bu etkinliği düzenlemekten büyük gurur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çamsarı “Bizlerin yapması gereken, hiç durmadan pratikte hayata geçecek yeni ve orijinal fikirler üretmektir. Son yıllarda ülke olarak bunun değerini çok iyi anladık. Yeni fikirlerimizle yerli üretimimiz ne kadar artarsa dışarıda o kadar güçlü ve söz sahibi oluruz. Üniversiteler, Teknoparklar ve Girişimcilik Merkezleri bu anlamda çok önemli. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu fikirlerin Ülkemize hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise konuşmasında “Bu projelerden çok büyük kazanımlar elde edeceğiz. Fikrin küçüğü büyüğü yoktur. Küçük bir fikir, çok büyük bir proje üretilmesine sebep olabilir. Siz hayal kurmaya, düşünmeye ve üretmeye, iş dünyası olarak bizler de sizin ürettiğiniz projelerin ticarileşmesine katkıda bulunmaya devam edelim.” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan, Ar-Ge Proje Pazarı 2019 etkinliğinin sorumlusu Öğr. Gör. Resul Çelik ise; “Bu tarz organizasyonlar, Ar-Ge bilincinin ülkemizde olgunlaşması ve yayılmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu etkinliğe toplamda 50 proje başvuru yapmış, bunların 31 tanesi ön elemeyi geçerek burada sunulmaya değer bulunmuştur. Proje ekiplerinden toplamda 99 proje sergilenmiş, proje pazarını ziyaret eden ziyaretçi sayısı 800’ü geçmiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından Ar-Ge Proje Pazarı 2019 etkinliğinin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Üniversite Rektör Yardımcı Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Mersin İleri Teknoloji, Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Erat, Mersin Proje Pazarı 2019 Etkinliği Sorumlusu Öğr. Gör. Resul Çelik ve etkinliğe sponsor olan Baran Grup Adına grup temsilcisi Sinem Turan'a Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından düzenleme ve değerlendirme kurulu üyelerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Ar-Ge Proje Pazarı 2019’da birincilik ödülü Ali Baran Narin, Aşkın Nur Suvar ve Okan Coşar tarafından hazırlanan “Silika Nano Partikullerle malzemelerde ve tekstil ürünlerinde hidrofobik yüzey oluşturma projesi”ne verildi. Birincilik ödülü Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi.

"Ucuz ve Kolay Bulunabilir Tarımsal Atıklardan Çeşitli Endüstrilerde Kullanılmak Üzere Yeşil Kimya Temelli Katma Değeri Yüksek Biyo Pigment Üretimi Projesi” ile ikincilik ödülüne değer bulunan Ezgi Bedirhan Arıkan ve Nadir Dizge’ye ise ödülü Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından takdim edildi.

“Sigorta Kontrol Sistemi Projesi” ile üçüncülük ödülünü Ömer Ecir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya’nın elinden aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ise Değerlendirme Kurulu Özel Ödülü’nü Gıfted Coder Ekibine takdim etti.

Plaket ve ödül takdiminin ardından moderatörlüğünü TOBB Mersin Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Merve As’ın yaptığı panele geçildi. “Girişimciliğin Zorlukları ve Kolaylıkları” başlıklı panelde Üniversite Girişim Limanı Yöneticisi Selahattin Ciritci, Alse Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılıç ve Nanodev Sciencetific Genel Müdürü Dr. Okan Öner Ekiz konuşmacı olarak yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA