“LİSANSLI DEPOLAR, ÖNEMLİ BİR EKONOMİK YATIRIMDIR”


 

Tarsus’ta Ticaret Borası’nın 40 bin tonluk depo yatırımı bölge üreticisine 600-700 milyon TL’lik işlem hacmi kazancı olarak geri dönecek. Ürününü depoya koyan çiftçiye, 9 ay faizsiz kredi imkanı da verilecek!

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayı başında Ticaret Borsası yerleşkesinde yapımına başlanan Lisanslı Depoların inşaatı aralıksız sürüyor. Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, alanda incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

İnşaat alanındaki inceleme sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Borsa Başkanı Murat Kaya, lisanslı depoların önemine dikkat çekti.

Kaya, “Geçtiğimiz yıl Borsa Meclisi olarak aldığımız kararla tek kurucu ortak olarak Tarsus Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş.'yi kurmuştuk. Bu yılın Ağustos ayı başında başlayan lisanslı depo inşaatımızı muhtemelen Şubat 2020 tarihinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yeni sezonda üreticilerimizin ve tarım sektörünün hizmetine girecek depolarımızla birlikte Tarsus'a yıllık 600-700 milyon liralık bir işlem hacmi kazandıracağız” dedi.

ÜRÜNÜ DEPOYA KOYANA, 9 AY FAİZSİZ KREDİ!

İşlenmiş tarım ürünlerinin sağlıklı koşullarda ticari amaçla muhafaza edilmesini sağlayan lisanslı depoculuk sisteminin, Türkiye’de genişlemesini sürdürdüğünü hatırlatan Borsa Başkanı Murat Kaya “Sayıları günden güne artan lisanslı depoculuk sistemi ile ilgili olarak Tarsus Ticaret Borsası olarak bizlerde 40 bin ton kapasiteli yeni bir yatırım yaptık. Lisanslı depoculuk sistemi hem üretici, hem de tüccarlar için birçok avantajı barındırıyor. Depolara ürün koyan üreticiler, aldıkları ürün senetleri karşılığında ürün bedelinin yüzde 75’i kadar olmak üzere 9 ay faizsiz kredi kullanabiliyor ve bazı depolama, nakliye desteklerinden de yararlanabiliyorlar. Bu sistem size ayrıca tarım ürünleri ticaretinin herkesçe kabul gören standartlar taşıyan ürünler üzerinden yapılmasını olanak vererek, güvenli bir piyasanın oluşturulmasına zemin sağlayarak rekabet şartlarını eşitleme ve özel sektörün katılımını artırma şansı da veriyor” ifadesini kullandı.

HEDEFLENEN SÜREDE BİTECEK

Tarımsal ticaretin güçlendirilmesi amacıyla projelendirdikleri Lisanslı Depoculuk AŞ’nin çiftçi, tüccar ve sanayici arasındaki bağı da geliştireceğini belirten Murat Kaya, Tarsus ve bölge çiftçisine hitap edecek 40 bin ton kapasiteli Lisanslı Depoculuk şirketini hedefledikleri süre içinde bitirmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

HAVALİMANI VE OSB’LER DEPOLARA İLGİYİ ARTTIRACAK

Tarsus sınırları içerisinde çalışmaları devam eden Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölesi, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Yenice Lojistik Merkez gibi önemli kamu yatırımlarının tamamlanması sonrası ilçedeki depo ihtiyacının artacağına da vurgu yapan Borsa Başkanı Murat Kaya “Bölgemizin depolama potansiyeli Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime destek veren, hammadde giriş lojistiğinde kullanılacak harici depolama ihtiyacını doğuracaktır. Bu ihtiyacın doğru analiz edilmesi ve uygun projelerin ortaya çıkması için Ticaret Borsası olarak bizde bir plan hazırlığı içindeyiz” şeklinde sözlerini tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA