TÜRKÜLER BALEYLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKÜLER BALEYLE BULUŞTU


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde gösterime sunulan Arda Boyları sanatseverlerden tam not aldı. Kavuşamayan iki aşığı konu alan eser, Trakya yöresine ait türkülerin modern dansla harmanlanmasıyla sergilendi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde ‘Arda Boyları’ balesi düzenlendi. Farklı sahneleme ve dans teknikleri kullanılan gösteriye orkestranın da eklenmesiyle sanatseverlerden büyük beğeni aldı.

Dünya prömiyeri 2012 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nce yapılan ‘Arda Boyları'nı, Mersin Devlet Opera ve Balesi, farklı sahne ve dans teknikleri kullanıp, orkestra ekleyerek, sahneye taşıdı. Birbirine kavuşamayan iki aşığı konu alan eserde, Trakya yöresine ait sevilen türküler modern dansla harmanlandı. Türkülerin çok sesli müzik ve halk müziği ile sentezlendiği 'Arda Boyları'nda, bağlama, darbuka, asma davul gibi yerel sazlar ile halk oyunu motiflerine de yer verildi.

İki perde olarak sahnelenen eserin librettosu Ayşegül Çevik tarafından kaleme alırken koreografisi ile rejisini Özgür Adam İnanç üstlendi. Orkestra şefliğini Nezih Seçkin üstlendiği eserin müziklerde Arda Erdem ve İsmail Sezen imzası taşıyor. Müzik düzenlemesi Can Aksel Akın’a ait olan Arda Boyları'nın dekor ve kostüm tasarımını Gürcan Kubilay yaptı. Eserde başlıca rolleri, Tutku Barın Tümen, Meltem Ayar, Ilgaz Arslan (Halime), Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak (Recep), Özlem Şenormanlılar, Selğan Çavdaroğlu (Anne), Ozan Demirbaş, Niyazi Cingöz (İsmail), Seda Dereli, Hülya Aydoğan (Fatma Kadın), Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu (Ağa), Pınar Humar, Riza Ochiai (Zehra), Tugay Ak, Niyazi Cingöz (Cemil), Nihan Çetin Aydın (Soprano), Mahmut Akyol ve Cenk Güner (Meczup) üstlendi.

Koreografi ve rejisör Özgür Adam İnanç, birbirini seven Halime ile trajik aşk öyküsünü konu aldığını eserde Arda Boyları dans adımları ile seyirciye aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Eser 30 Ocak ve 1 Şubat’ta izleyicilerle buluştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA