MERSİNLİLER YASAK TANIMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER YASAK TANIMADI!


 

Covid-19 nedeniyle 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yönelik geçtiğimiz gün başlatılan sokağa çıkma yasağına uymayan yaşlılar haftasonu sokaklarda, parklarda ve semt pazarlarında vakit geçirdi.

AYŞENUR ÖNAL

Covid-19 salgını nedeniyle dün gece yürürlüğe giren 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaların sınırlandırılması uygulaması Mersin’de de başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından tüm Türkiye’de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmasını engellemek için ekipler oluşturuldu. Genelge kapsamında sokak ve parklarda yaşlıların zaman geçirmesini engellemek adına kontrol ekipleri görev yaptı.

EVLERİNE GÖNDERİLDİLER

Ancak Mersinliler yasak tanımadı. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs salgını önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı uyarılara Mersin'de birçok kişi uymadı. Hafta sonu tatilini ve güneşli havayı fırsat bilenler, Adnan Menderes Bulvarı sahiline akın etti. Risk grubunda yer alan 65 yaş üstü yaşlıların sahilde gezintiye çıkması dikkati çekti. Sahil alanı içerisindeki güvenlik noktasında görev yapan polis memurları, kimlik kontrolü yaptı. Risk grubunda olduğu tespit edilenler uyarılarak evlerine gönderildi

Öte yandan yaşlıların semt pazarlarında da vakit geçirdiği görüldü.

BİR ÖNLEM DE TOPLU TAŞIMALARDA

Sokaklarda yaşlılara virüs enfekte olmasını engellemek için bir adım da büyükşehir belediyesi attı. Salgının yayılması için en riskli bölgelerden biri olan toplu taşımaları yaşlıların aktif bir şekilde kullanmasını engellemek için Mersin Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşımdan faydalanmalarını geçici süreliğine durdurduğunu duyurdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA