Haber Merkezi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinliler’e seslenerek, Koronavirüs salgınına karşı aldıkları önlemleri ve bu süreç içinde yurttaşlara yapılacak sosyal yardımları anlattı.
Hayat normale dönene kadar su abonelerinin sayaçlarının okunmayacağını söyleyen Başkan Seçer, “Halk Kart sahibi 8 bin 500 yoksul ailemizin 10 metreküp su tüketimine kadar kullandığı suyun bedeli, Belediyemizce karşılanacaktır. Meskenlerde abonelerimizin Nisan faturaları son 12 ayın su tüketim ortalamasına göre düzenlenecektir. İşyerlerinde ise abonelerimizin yüzde 97’sini oluşturan, son 12 ay ortalaması 0-75 metreküp arası su tüketenlere fatura düzenlenmeyecektir. 2020 yılının ilk 3 ayında su tüketimi olmayan işyeri ve mesken abonelerimize fatura düzenlenmeyecektir. Tekrar önemle belirtmeliyim ki, su borcundan dolayı meskenlerde ve işyerlerinde su kesintisi yapılmayacaktır. Barajlardaki doluluk oranları yeterli miktardadır, endişe edecek bir durum yoktur. MESKİ, temiz içme suyu tedarikinde herhangi bir sorun yaşanmaması için titizlikle çalışmaktadır” dedi.
BELEDİYE NELER YAPIYOR, NELER YAPACAK?
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinliler’e seslenişinde, Belediye’nin yeni önlemleri ve sosyal destekleri hakkında da bilgi verdi. Bu önlem ve desteklerin, hayat normale dönene kadar uygulanacağını belirten Başkan Vahap Seçer, söz konusu önlem ve destekleri şu şekilde sıraladı: “Kendi atölyelerimizde maske, sağlık çalışanları için siperlik maske ve MESKİ laboratuvarında dezenfektan üretiyoruz.
Bugün itibariyle 200 bin yurttaşımıza ulaştırılmak üzere temizlik paketi dağıtmaya başladık. Bu paketin içerisinde sabun, maske, sıvı dezenfektan ve bilgilendirme broşürümüz bulunuyor.
Halk Kart uygulamamızdan yararlanan yaklaşık 8 bin 500 ailenin ay sonlarında hesaplarına geçen yardımlarını Nisan ayında erkene çekerek, ayın ilk haftasında hesaplarına yatıracağız.
Halk Kart aracılığıyla işbirliği yaptığımız 125 market Halk Kart sahiplerine servis hizmeti vermeye devam ediyor.
Tarımsal üretime destek vermek amacıyla, çadırlarda yaşayan tarım işçilerine temiz su, temizlik malzemesi, yemek ve gıda yardımı yapıyoruz. Ayrıca, sağlık ekiplerimiz de kontroller yaparak, hastalık belirtileri taşıyıp taşımadıklarını tespit ediyor. Daha önceki plan ve programlarımız çerçevesinde tarımsal desteklerimiz devam ediyor.
Bu süreçte yoğun emek sarf eden sağlık çalışanlarının barınmaları için bünyemizde bulunan 156 yataklı tesisi hazır hale getirdik. Kriz Merkezimiz üzerinden talepte bulunan sağlık çalışanları buradan ücretsiz olarak yararlanıyor.
Tüm sağlık çalışanları, toplu taşıma hizmetimizden ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Bunun yanında Aile Sağlığı Merkezi’ndeki tüm sağlık çalışanlarına, talep etmeleri halinde ulaşım için özel servis ve yemek hizmetleri veriyoruz.
Talep eden hastaneler için ön muayene çadırları kurmaya başladık. Bir hastanemizde de çadır kurulumunu gerçekleştirdik.
İhtiyaç duyulması halinde Sahra Hastanesi oluşturacak alanları tespit ettik ve hazırlıklarımızı yaptık.
Ayrı bir noktada hastane hizmeti verebilecek 100 yataklı tesisimizi hazır hale getirdik.
13 ilçemizde evlere günlük 12 bin paket süt dağıtımına başladık.
İlköğretim düzeyindeki çocuklarımıza ilk etapta 5 bin kitap dağıtıyoruz.
Belediyemizden eğitim yardımı alan 7 bin 384 öğrencimizin hesabına 1 Nisan’da yardımlar yatırılacaktır.
Mersin’de eğitim gören ve evlerine dönemeyen üniversite öğrencilerinin de gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Belediyemizin kiracısı olan toplam 1186 esnafımızın bu süreçteki mağduriyetlerini gidermek üzere her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz.”