YEŞİLBOĞAZ: “23 NİSAN UMUTTUR, YARINLARIN GÜVENCESİDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “23 NİSAN UMUTTUR, YARINLARIN GÜVENCESİDİR”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. yılını yayımladığı yazılı mesajla kutladı. 23 Nisan 1920 tarihinin, demokratik sisteme geçişin başlangıcı olduğunu belirten Yeşilboğaz, “23 Nisan umuttur, yarınların güvencesidir” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu ilan edildiği gün olan 23 Nisan 1920 tarihinin, Cumhuriyet yolunda bir milat, demokratik sisteme geçişin bir başlangıcı olduğunu vurgulayarak, “Ancak ülkemizdeki çoğulcu, demokratik parlamenter rejimden; otoriter, tek ses, tek nefes olan başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte, halkın iradesinin hayat bulduğu TBMM devre dışı bırakılmış, işlevsiz hale getirilmiştir. Ülkemizin laik ve hukuk devleti düzenine yeniden dönebilmesi için TBMM’nin açılmasıyla fiilen başlayan parlamenter hükumet sistemine geri dönülmelidir. Atatürk’ün söylediği gibi; bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

“ÇOCUKLARIMIZA ÇAĞDAŞ YAŞAM HAKKI SAĞLANMALI”

Bugünün karar vericilerinin; Atatürk’ün, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." sözünü unutmayarak; çocuklarımızın geleceği için eşitlik, adalet ve özgürlük temelinde özüne dönecek bir Türkiye, bir hukuk devleti için mücadele etmesini istiyoruz.

Çocukları geleceğin umudu olarak görüp, onlara bayram armağan eden asil zihniyetin karşısında; çocuk istismarının, çocuk cinayetlerinin, çocuk gelinlerin, çocuk işçiliğinin, çocuk haklarının ihlal edilmesinin ve eğitimde ayrımcı uygulamaların önüne geçilebilecek etkin politikalar geliştirilmelidir. Toplumun vicdanını rahatsız eden çocuk istismarcılarının affı ile ilgili yasal düzenlemeler ülke gündeminden kalkmalı, bir daha asla teklif dahi edilmemelidir. Biz avukatlar, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet çocukları olarak, ülkemizi daha da ileriye götürmek ve çocuklarımıza çağdaş bir yaşam hakkı sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimizde özveriyle görev yapan meslektaşlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum.

23 Nisan umuttur, yarınların güvencesidir. Pandemi nedeniyle bedenen bir arada olamasak da, 100 yıllık gururumuzu çocuklarımızla ayrı yerlerde, aynı seste buluşup, tek yürekte evlerimizde kutlayacağız. Tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklara ve gençlere bayram armağan eden tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA