BALKONLARDA 1 MAYIS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALKONLARDA 1 MAYIS


 

Sokağa çıkmayan Mersinliler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü balkon ve pencerelerinden kutlayarak, taleplerini haykırdı.

AYŞENUR ÖNAL

Korona virüsü salgını nedeniyle 1 Mayıs toplu olarak kutlanamazken, Mersin’de vatandaşlar saat 21:00’de evlerinin balkon ve pencerelerine çıktı. Balkonlardan ve pencerelerden eş zamanlı olarak alkış tutan Mersinlilerin sokaklarından sloganlar yükselirken, kimi yerlerde 1 Mayıs’a atfen marşlar çalındı. ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ‘Biji Yek Gulan’, ‘Yaşasın 1 Mayıs’ gibi sloganlar atan vatandaşlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

“YAŞAM SOSYALİZMLE GELECEKTİR”

Evinin balkonundan kutlamaya katılan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) önceki dönem Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Evde kal ve kendini koru. 65 yaş üstü inşalar 1,5 aydır evlerde. Bu insanları hiç düşünmüyorlar.  Bu kişilerin bir sürü kronik hastalığı var. Çözümler üretilmelidir. Bu insanların günün belli saati yürüyüş yapması gerekiyor. Eğer 2 ay sonra salgını halledebilirsek kronik hastalıklarla uğraşmak zorunda kalacağız” dedi. Sağlık emekçilerinin taleplerini bir kez daha haykıran Bozkurt, “Çift maaş ödensin, yılda iki kez fiili hizmet zammı verilsin, ek göstergesi 3600’e çıksın. Önce polislere, din görevlilerine dendi. Sendikamız sayesinde hemşirelere de bu hak sağlandı. Biz diyoruz ki yurttaş olarak kamu çalışanlarının hepsine 3600 ek gösterge verilsin” diye konuştu. Asgari ücretin insanca yaşanır bir ücret haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bozkurt, “Örgütlenme ve ifade özgürlüğünün önündeki baskılar kaldırılsın. Her şey yemek içmek değildir. Biz insanca yaşamak istiyoruz derken aynı zamanda düşüneceğiz, düşündüklerimizi başkasına aktaracağız, birlikte örgütlü bir yaşamı kuracağız. Yaşam sosyalizmle gelecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA