​ERKEN HASADA DENETİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​ERKEN HASADA DENETİM!


 

Haber Merkezi

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, karpuz ve kavunun yeterli olgunluğa erişmeden hasat edilmesini önlemek amacıyla denetim ekibi oluşturularak kontrollerin yapıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“İlimiz, Tarsus İlçesinde yetiştiriciliği yaygın olarak yapılan turfanda karpuz ve kavun yeterli olgunluğa erişmeden hasat edildiği ve hasadı yapılan ürünlerin piyasaya sürülerek haksız rekabete yol açmaması ve tüketicilerin mağdur edilmemesi için erken hasadın önlenmesi amacıyla İlçe Kaymakamlık Makamınca 30.04.2020 tarih ve E. 1257263 sayılı olur ile denetim ekibi oluşturularak, ilgili denetim ekibi Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde denetimlerine devam etmekte ve yapılan denetimlerde hasadı yapılan karpuz ve kavunlarda gerek arazi gerekse hal kontrolleri yapılmaktadır. Ayrıca denetim ekibi tarafından karpuz ve kavun üretiminin yaygın olarak yapıldığı mahallelerde muhtarlık aracılığıyla üreticilere erken hasat konusunda uyarılar yapılmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA