Haber Merkezi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ilaçlama birimi ekipleri, yer üstünde olduğu kadar yerin metrelerce altında da larva mücadelesi yürütüyor.
Şimdiye kadar yer üstünde görmeye alışık olduğumuz ilaçlama ekibinin bir de yer altında mücadele yürüten ‘Yeraltı Kahramanları’ bulunuyor. Kent genelinde çalışma yürüten 40 ayrı ekibin içinde yer alan bu ekip, vatandaşların göremediği yerlerde mücadele yürütüyor.
ONLAR ‘YERALTI KAHRAMANLARI’
Yaklaşan yaz ayları ile birlikte sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelerin larva döneminde aşırı üremelerinin önüne geçmek amacıyla yoğun bir ilaçlama çalışması yürüten ekipler, ikiye ayrılıyor. Parklar, bahçeler, yeşil alanlar, dere yatakları, havuzlar ve apartman bodrum katlarını yerüstü ekipleri, vatandaşların görmediği yer altındaki yerleri ise yer altı ekipleri ilaçlıyor,
“Yeraltı Kahramanları” her gün sıcaklığın zaman zaman 50° dereceyi bulduğu foseptik içi, rögar, kanalizasyon, menfez ve su kuyularına inerek larva ilaçlaması yapıyor, haşeresiz bir Mersin için günün çoğunu karanlık ortamlarda geçiriyor.
KARANLIKLAR İÇİNDE SÜREN BİR LARVA MÜCADELESİ
İlaçlama birim ekipleri, kent zararlıları olarak tanımlanan halk sağlığı ve huzurunu bozan sivrisinek, karasinek, yakarca, fare, pire, kene, hamamböceği gibi vektör (hastalık taşıyıcı) popülasyonların insan sağlığını tehdit etmemesi, bu gibi vektörlerden bulaşabilecek sıtma, tifo, tifüs, kolera, sarıhumma gibi hastalıkların yayılmasının önlenmesi için çalışıyor.
Ekipler, menfezler, rögarlar, fosseptikler, su kuyuları, bataklıklarda larva oluşumunu engellemek için sabahın erken saatlerinde başlayarak gece yarılarına kadar yerin metrelerce altında karanlıkta mücadele veriyor. Biyosidal ürün listesinde yer alan ürünler ile bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri kullanılarak çevre ve toplum sağlığını için çalışan ekipler bir gün boyunca bazen neredeyse hiç gün ışığı görmeden Mersinliler’in sağlığı için çalışıyor.