Haber Merkezi
Refleks Gazetesi’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın patlamayla büyük zarar gören Beyrut Limanı yeniden inşa edilene kadar Mersin Limanı’nın kullanılacağını açıklaması gözlerin Mersin Uluslararası Limanı’na çevrilmesine neden oldu.
Doğu Akdeniz’in en işlek limanları arasında yer alan Beyrut Limanı’ndaki işlem hacminin Mersin Limanı’na taşınacak olmasını değerlendiren Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın konuyla ilgili açıklamasını medyadan öğrendik. Gerek Mersin Limanı gerekse Mersin Serbest Bölgesi Limanı Beyrut Limanı’nın yükünü alabilecek kapasitede. Beyrut Limanı’ndan gerçekleştirilen ithalat ve ihracat rahatlıkla Mersin’den gerçekleştirilebilir. Hangi yüklerin geleceğini, kapasiteyi şu an tam bilmiyoruz. Lübnan’a gidecek büyük gemiler Mersin Limanı’nda yüklerini küçük gemilere aktarabilir ve bu şekilde Beyrut’un lojistik sorununa çözüm bulunabilir” dedi.
GENİŞ YELPAZESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Dünya liman endüstrisine paralel olarak gelişen Mersin Uluslararası Limanı, 2019 yılında 1,9 Milyon TEU konteyner iş hacmine ulaşarak, bir önceki yıla göre yüzde 12 artış kaydetti. 2018 yılında ulaştığı 1,72 milyon TEU rakamıyla Türkiye konteyner limanları arasında ilk sıraya yerleşen Mersin Uluslararası Limanı, 2019 yılı iş hacmiyle liderliğini taçlandırmış oldu. MIP, konvansiyonel yük bazında ise bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 8 milyon ton iş hacmine ulaştı.
BEYRUT İLE MESAFE 176 DENİZ MİLİ
Mersin Uluslararası Limanı ile patlamanın ardından inşasına başlanacak olan Beyrut Limanı arasındaki mesafenin 176 deniz mili olduğu belirtildi. Beyrut, Mersin'e karadan ise 601 kilometre uzaklıkta bulunuyor.