HİLELİ ÜRÜN LİSTESİNDE 3 MERSİN FİRMASI VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HİLELİ ÜRÜN LİSTESİNDE 3 MERSİN FİRMASI VAR!


 

Toplam 91 firmanın 113 parti hileli ürün piyasaya sürdüğü tespit edildi. Son 8 yılda ifşa edilen ürün sayısı 3 bin 605 parti olurken, firma sayısı da bin 609’a yükseldi. Listede Mersin’den 3 firmada yer aldı!

HEDİYE EROĞLU

Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etken maddesi karıştırılan, taklit ve tağşiş (içine başka madde karıştırılan) yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş ürünlere karşı denetimleri ‘titizlikle’ yürüttüklerini belirterek, “Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır” dedi.

2012 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünleri ve firmaları kamuoyuna duyuruyor. Son 8 yılda ifşa edilen ürün sayısı 3 bin 605 parti olurken, firma sayısı da bin 609’a yükseldi.

MERSİN'DE ÜÇ FİRMA VAR

Mersin'den ise 3 firma hileli ürün listesinde yer aldı. Taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen firmalar; Silifke ilçesinden Turgutlar Oto San. Tur, Ltd. Şti, Sucukcu Dayı Et Ürünleri ile Akdeniz ilçesinden Karadeniz Baharat Gıda şirketleri oldu. firmaların ısıl işlem görmüş dana sucuk, piliç sucuk ve bitkisel karışımlı macun ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA