MARİNA İÇİN YIKIM KARARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARİNA İÇİN YIKIM KARARI!


 

Alışveriş merkezi statüsüne evirilen ve büyük tartışmalara neden olan Mersin Yat Limanı için tüm yapı ruhsat belgeleri ile yapı kullanma izin belgeleri iptali kararı verildi.

AYŞENUR ÖNAL

Marina niyetine kurulan ve yıllar içinde alışveriş merkezine dönüşen Mersin Yat Limanı ile ilgili karar verildi.

Mersin 2. İdare Mahkemesi Yat Limanı İnşaatına ilişkin tüm yapı ruhsatı belgeleri ve yapı kullanma izin belgelerinin iptaline karar vermişti. Mahkeme’nin bu kararının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de ruhsatları iptal etti.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde; “Mersin 2.İdare Mahkemesinin 13/01/2020 tarihli ve 2020/41 sayılı kararı doğrultusunda Mersin Yat Limanı İnşaatına ilişkin Müdürlüğümüzce düzenlenmiş tüm yapı ruhsatı belgeleri ve yapı kullanma izin belgeleri iptal edilmiştir.”

Ayrıca bakanlık Marina’da canlı müzik izinlerini de iptal ettiğini açıkladı.

Konuyu uzun yıllardır takip eden Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan, kararı sosyal medyasında paylaştı. Ayan, “Yat limanı niyetine oluşturulan alışveriş merkeziyle ilgili şehircilik müdürlüğü yargı kararına uydu ve tüm yapı ruhsatları, yapı kullanım izin belgeleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edildi. İşte yıllardır sürdürülen mücadele sonunda çıkan 16 Eylül 2020 günlü tarihi karar” dedi.

Liman ile ilgili artık ne olacağını da açıklayan Ayan, “Mersin yat limanı ile ilgili ne olacak diyenlere çok açık, net anlaşılır biçimde ne olması gerektiğini anlatayım; Marinalar için koyulmuş yüzde 5 inşaat alanı 5,5 metre yüksekliğe uyulacak. Kaçak bölümler yıkılacak. Sonra da herkes işine gücüne bakacak. Hepsi budur” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Ali - Tarih : 23/9/2020 - 14:27:16
    Insallah o utanc duvarini da yikarlar.bir balik hobimiz vardi onunda icine attiler. onu dusunen aklinda insallah hayatinda büyük engeller cıkar.

  • Gönderen : onur Zengin - Tarih : 22/9/2020 - 02:01:29
    Bütün Mersin orada, yolları tıkıyorlar, yat limanı ise yat limanıdır. Değil ise alışveriş merkezi veya gezi alanıdır. Bence isabetli karar.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA