İKTİDARI GÖRMEDİ ADANA’YA YÜKLENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDARI GÖRMEDİ ADANA’YA YÜKLENDİ!


 

Çukurova Havaalanı için verimli tarım arazilerinin heba edilip, usulsüz ihaleler yapılmasına rağmen projenin tamamlanamadığını söyleyerek iptalini ve Şakirpaşa Havalimanı’nın büyütülmesini isteyen Adana’ya tepki geldi.

Ancak tepkiyi projeyi 7 yılda 3 kez temel atıp, 7 bakan değiştirmesine rağmen tamamlamayan iktidar ortağı MHP’li Baki Şimşek’in vermesi dikkat çekti. İktidara tamamlanmayan proje için ses çıkarmayan vekil, Adana lobisine tepki gösterip, CHP’ye yüklendi.

HEDİYE EROĞLU

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı için verimli tarım arazilerini kurban eden ancak netice alamayan Mersin’in, lobi yetersizliği bir kez daha gün yüzüne çıktı!

Çukurova Havaalanı projesi ihaleye çıkarıldığı 2011 yılından beri Mersin’in gündeminde. İnşaatına 2013’te başlanan havaalanı hâlâ açılamadı ama en çok temel atma, en çok bakan değiştirme, en çok seçim görme rekorlarını kırarak şimdiden tarihe geçti. Havaalanı 7 yılda 3 kez temel atma törenine sahne oldu. Bu sürede 7 Ulaştırma Bakanı geldi geçti. Çukurova Havaalanı’nın ilk temel atma töreni tarihi olan Mayıs 2013’te Mersin Valiliği töreninde Mersin Valiliği koltuğunda Özdemir Çakacak oturuyordu.

Çukurova Havaalanı’nın üstyapı işleri temeli ise 10 Haziran 2018’de atıldı. O tarihte Mersin Valiliği koltuğunda Ali İhsan Su oturuyordu. Çukurova Havalanı’nın temel atma törenine katılmak 3 valiye de nasip oldu. Çukurova Havaalanı’nın 2013 yılındaki değerlerle 357 milyon TL’ye mal olacağı açıklanmıştı. Havaalanı, için büyük kısmı tarım arazisi olan 8 milyon metrekare alan kamulaştırılmıştı.

“BİRİNCİ SINIF TARIM TOPRAĞINI YOK EDİYORSUNUZ”

Çukurova Havaalanı projesinde 7 yılda 3 kez temel atıldı, 7 bakan değişti ama hâlâ proje bitmedi. İktidar ortağı MHP’li Milletvekili Baki Şimşek ise tüm bunları görmezden gelip, Adana lobisinin “Şakirpaşa Havalimanı genişletilmelidir” çıkışına yanıt verdi!

TBMM’de CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin “Yenice’deki havaalanından vazgeçilip Adana Şakirpaşa havalimanı genişletilmelidir. Çukurova Havalimanı, Şakirpaşa Havalimanı varken oraya yapılmasının bir mantığı yok. Birinci sınıf tarım toprağını yok ediyorsunuz. Yeraltı su seviyesi yüksek. Birinci sınıf tarım toprağını yok ediyorsunuz

“İHALESİNDE USULSÜZLÜKLER VAR”

2020 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde havalimanı tam bir keşmekeş  ve kaos hali devam etmektedir. Maalesef, alt ve üst yapı ihalelerinde bir sürü usulsüzlükler ve işlemler sürmekte. Bilinmeli ki geçtiğimiz aylarda bir bakanın da görevinden alınmasına sebep olan bu havalimanı inşaatının yapıldığı yer birinci sınıf tarım toprağıdır ve bir santimetre kare tarım toprağının oluşması için neredeyse bin yıl geçmesi gerekiyor. Maalesef yer altı su seviyesi de yüksektir. Jeolojik anlamda da, ekolojik anlamda da sıkıntılar yaratacak olan bu havalimanın da bir an önce bu zararlardan kurtarılması ve vazgeçilmesi gerekiyor.

Şakirpaşa Havalimanı’nın istimlake uygun alanları vardır, genişletmeye müsaittir. Derhal o Yenice’deki havalimanından vazgeçilip buraya gelinmeli” dedi.

ŞİMŞEK İKTİDARI BIRAKTI CHP’YE YÜKLENDİ

Bunun üzerine söz alan MHP’li Baki Şimşek, “CHP herhalde Çukurova Havaalanına karşı. Milletvekilleri buna cevap verecektir herhalde. CHP herhalde Çukurova havaalanı yapılmasına karşı geliyor. Konuşmalardan onu anlıyoruz. Yarın bir gün Mersin halkına anlatırım bunu” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA