TÜM İŞYERLERİ 22.00’DE KAPANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜM İŞYERLERİ 22.00’DE KAPANACAK


 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Covid-19 tedbirleri kapsamında paket servis hariç olmak üzere lokanta, pastane internet cafe, halı saha, nikah salonu, kuaför, berber, sauna ve konser salonlarının saat 22.00 de kapanacağını söyledi.

Haber Merkezi

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından Covid 19 tedbiriyle ilgili yapılan açıklamayı esnaf sanatkar teşkilatı ve kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu açıklamaya göre lokanta ve pastanelerde paket servis hariç tüm işyerleri saat 22.00 den itibaren kapanacak.

Başkan Dinçer, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandığını ve toplantının ardından Başkan Erdoğan tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararların açıklandığını vurguladı. Dinçer, “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir" açıklamasını yaptı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“ Koronavirüste kimi Avrupa ülkeleri yeniden kısıtlamalara başvurma yolunu seçti. Hasta sayılarının yüksek olduğu kimi ülkelerde adeta kontrolden kaçmış durumdadır. Türkiye genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Bu alanda herhangi bir krizle karşı karşıya kalmadık. Günlük hasta sayımız yönetilebilir seviyelerdedir. Salgına karşı temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması konusunda tüm vatandaşlarımı azami dikkate ve riayete davet ediyorum.

Aşı çalışmaları dünyada ve ülkemizde hızla ilerliyor. Yıl sonuna kadar yabancı ülkelerde geliştirilen bir veya birden fazla aşıyı ülkemizde uygulanabilir hale getirmeyi planlıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz aşıları da bahar aylarıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu konuda kendi kendimizi korumaktan daha etkili bir aracımız yoktur. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızdan daha fazla dikkat ve hassasiyet bekliyorum.

Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar yeri ve market gibi yerlerde denetimler arttırılacaktır. Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, berber, nikah, düğün salonu, yüzme havuzu, kaplıca, hamam, internet kafa, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonunda hizmetler saat 22.00'de sona erecektir. Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kaçınmalarını ev ziyaretini mecbur olmadıkça yapmamalarını özellikle rica ediyorum”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA