KORONAVİRÜS DENETİMLERİ MASAYA YATIRILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORONAVİRÜS DENETİMLERİ MASAYA YATIRILDI


 

 

Haber Merkezi

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Koronavirüs Salgını Denetimleri” konulu genelge kapsamında Mersin’de ki Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin ele alındığı toplantı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Vali Yardımcısı Abdülhamit Erguvan ile il müdürleri, oda ve birlik başkanları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında, bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi ile ülkemizde olduğu gibi ilimizde de mücadeleye devam edildiğini kaydeden Vali Su, toplu taşıma araçları ve kamuya açık alanlarda yapılan denetimlerin önemine değinerek söz konusu denetimlerin ve pandemi kuralları konusunda yapılan farkındalık çalışmalarının ilerleyen günlerde de hız kesmeden süreceğini işaret etti.

Pandemi ile mücadelede özellikle üç temel kural olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymanın önemini yineleyen Vali Ali İhsan Su; “Tüm yaşam alanları ile vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu belirlenen yerlerde kurallara uyulması ve denetim faaliyetlerinin salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Pandemi ile mücadele kapsamında 81 İl Valiliğine gönderilen HES Kodu Konulu Genelgeleri doğrultusunda bulaşma riskinin azaltılması ve hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki kişilerin tespit edilerek izolasyona tabi tutulmalarının temin edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve 13 Kasım 2020 itibariyle de ilimiz belediye toplu taşıma araçlarında hayata geçirilecek olan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının daha etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik ilave tedbirlerin ele alındığı toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA