TARIM YATIRIMLARINA HİBE DESTEĞİ VERİLECEK


 

Kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin, alt sınırı 1.5 milyon TL, üst sınırı 3 milyon TL’ye kadar olan tarıma dayalı ekonomik yatırımlarına hibe desteği sağlanacak.

Haber Merkezi

Resmi Gazete’nin 21 Kasım tarihli sayısında yayınlanan 2 tebliğ ile “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar” ve “Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları” na yönelik olarak 5 yıl boyunca yürütülecek programın ana esasları belirlendi. Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğe göre, tebliğle tanımlanan ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; başvuruda bulunanların gerçek kişiler, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler veya tüzel kişiler olması halinde 3 milyon TL, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 2 milyon TL, yatırım niteliği kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon olan başvurularda ise 1.5 milyon TL üst limitini geçemeyecek. 250,000 TL altındaki başvurular kabul edilmeyecek.

 

YÜZDE 50 HİBE

Başvuruların kabul edilmesi halinde; hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Başvuru sahiplerinin hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam mal alım tutarına ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmeleri gerekiyor. Yatırım konuları; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu); Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri; Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği); Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanması Yatırımları; Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar’dan oluşuyor.

 

YATIRIM KONULARI

Aynı gazetede yayımlanan kırsal kalkınma destekleri kapsamında kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi hakkında tebliğle, gerçek ve tüzel kişilerin kırsal ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin esaslar da belirlendi. Buna göre, bu tebliğle belirlenen yatırım konularında hibeye esas proje tutarı 500,000 TL üst limitini geçemeyecek. 20,000 TL’nin altındaki başvurular kabul edilmeyecek. Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, (Sebze-Meyve İşleme, Çelik Silo, Soğuk Depo, Örtü Altı Tarım, Kanatlı Yetiştiriciliği, Kapama Meyve-Sebze Bahçe Tesisi Sulama Sistemi, vb); Arıcılık ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar; Bilişim Sistemleri ve Eğitimi; El Sanatları ve Katma Değerli Ürünler,(**) (Çinicilik, Çömlek, Dokumacılık, Halı, Kilim, Sabun, Gülsuyu vb); İpek Böceği Yetiştiriciliği; Su Ürünleri Yetiştiriciliği; Tarımsal Amaçlı Kooperatif ve Birlikler İçin Makine Parkları, (Elektrikli Traktör hariç kendinden yürür makineler kapsam dışıdır); Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Yatırımları hibe desteği kapsamında.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA