İŞKUR’DAN KENDİ İŞİNİ KURMA DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR’DAN KENDİ İŞİNİ KURMA DESTEĞİ


 

Mersin İŞKUR, dezavantajlı guruplardan olan engelli ve eski hükümlü vatandaşlara kendi işini kurma desteği veriyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR); iş arayan ve işverenlerin yanında dezavantajlı grupların sosyo-ekonomik hayata uyumlarının arttırılması, işgücü piyasasında istihdam edilmeleri ve kendi işlerini kurmalarına yönelik çalışmaları sürdürmeye devam ediyor.

Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu yapmış olduğu açıklamada; kurum olarak özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelli, eski hükümlü, kadınlar, gençler başta olmak üzere bu grupların işgücü dahil olmaları amacıyla iş ve meslek danışmanlığı hizmeti, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı gibi hizmetleri sunduklarını belirtti.

Engelli vatandaşların istihdam edilebilirliğini arttırmak ve firmalara ulaşım konusunda kolaylık sağlanması amacıyla pandemi dönemi dışında haftanın her Perşembe gününü engelli seçmelerine ayırdıklarını, bunun yanında engelli vatandaşların iş başvurularındaki etkinliğinin arttırılması amacıyla iş ve meslek danışmanlarınca iş arama becerileri eğitimi vererek kurumsal olarak destek sunduklarını anımsatan Kutlu; Engelli vatandaşlara verdikleri hizmetin bununla sınırlı olmadığını; İŞKUR kendi işini kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik 2021 yılı/1. Dönemine ait hibe proje başvurularının kasım ayı itibariyle başladığını, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verdiklerini belirtti.

 

SON GÜN 18 ARALIK!

Kutlu; proje sunmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin www.iskur.gov.tr adresindeki ‘Duyurular’ bölümünde yayımlanan rehbere göre evraklarını hazırlayarak 18 Aralık 2020 tarihi mesai bitimine kadar Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ve Erdemli, Silifke, Tarsus, Anamur Hizmet Merkezlerine ve bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Kutlu, “İŞKUR'a kayıtlı, 18 yaşını tamamlamış engelli ve eski hükümlülerimiz de, emekli olmamak, kendi üzerine kayıtlı iş yeri ya da işletme olmaması, iş yerinin kurulacağı il sınırları içerisinde ikamet etmek, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak gibi şartlar aranacaktır. Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde eski hükümlünün projesini Adalet Bakanlığının Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığı ile Proje başvuru rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile Müdürlüğümüze iletmeleri gerekmektedir. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacaktır. Eski hükümlüler için, Adalet Bakanlığının ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan kuruluş desteği verilecektir” diye konuştu.

 

“TÜM ENGELLER KALDIRILACAK”

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verileceğini ifade eden Kutlu, engellilerin kendi işini kurmaları halinde de 65 bin TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinin, toplumun gelişmişlik düzeyinin bir ölçütü olduğunu, Engeli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmanın, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan olduğunu belirten Kutlu, engelli vatandaşlarımızla ailelerine sağlık, mutluluk dilediğini, selam ve sevgilerini sunduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA