TİY’DE KRİZ ÜSTÜNE KRİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİY’DE KRİZ ÜSTÜNE KRİZ!


 

Maddi yönden çıkmazda olan ve kulüp hizmetlerine dahil yaklaşık 7 aydır ödeme yapamayan Tarsus İdman Yurdu’nda yaşanan yönetim krizi büyüyor! Başkan Dövenci’nin koronoavirüs ile mücadele ettiği kulüpte başkan adayı Şahin Kırbıyık’ın geri çekilmesi Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’nden istifa gelmesine neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Türk sporunun en büyük yarası olan ‘siyasetin arka bahçesi’ olma kavramı Tarsus İdman Yurdu’na zor günler yaşatıyor!

31 Mart seçimleri sonrası Tarsus Belediye Başkanlığı koltuğunun MHP’den CHP’ye geçmesi ile suların durulmadığı Tarsus İdman Yurdu’nda yönetim krizi sürüyor!

Tarsus yerel yönetiminde uzun yıllar MHP’nin söz sahibi olması ile TİY yönetimi bu doğrultuda şekillenirken seçim sonrası kulüpte yönetim krizi yaşandı!

Kuruluşunun 97’inci yılında Sarı Lacivertliler, sene başında Musa Atay yönetiminin istifa etmesi ile genel kurul sürecine girdi.

Bu süreçte Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci Ağustos ayında tek aday olarak seçimleri kazandı ve başkanlık koltuğuna oturdu.


GENEL KURUL DA ÇARE OLMADI

Ancak genel kurul sonrası alınan mağlubiyetler yönetimde çatlaklar oluşmasına neden oldu. Öte yandan kulübün maddi çıkmazda olması ve bazı taraftarlar ile yöneticilerin desteklediği iş insanı Şahin Kırbıyık’ın yönetime talip olduğunu açıklaması karmaşa neden oldu.

Başkan Dövenci’nin istifa ettiği ancak kabul edilmediği süreçte bazı yöneticilerde istifalarını sundu ancak kabul edilmedi.

CHP’li Servet Serhat Dövenci bugüne kadar yaklaşık 1 milyon TL’ye yakın para harcamışken, maddi yönden çıkmazda olan kulüp hizmetlilere dahi 7 aydır ödeme yapamadı!

Öte yandan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın tüm sürece dahil olmasına rağmen krizin aşılması ve istikrarı sağlayamaması eleştirilere neden oldu.

 

KIRBIYIK ÇEKİLDİ TARAFTARDAN İSTİFA GELDİ

Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’nin desteklediği Şahin Kırbıyık’ın aradığı desteği bulamayıp, adaylıktan çekilmesi taraftarı gerdi.

Dernek Başkanı Özer Alp istifa etti. Ancak dernek yönetimi adına açıklama yapan TİY-TADER Başkanvekili Halil İbrahim Oğul, başkanın istifasını kabul etmediklerini açıkladı.

Oğul açıklamasında, “Yönetim Kurulumuzun aldığı karar neticesinde başkanımızın istifası kabul görmemiştir. Kendisi fiilin istifa ettiyse de bu istifa taraftarlarımız nezdinde kabul görmemiş ve kabul edilemez.

Taraftarların birlik ve beraberliği acısından dernek başkanımız görevini her daim en iyi şekilde icra etmekte ve etmeye devam edeceğinden şüphemiz yoktur.

Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bugün itibaren Geçmiş belediye yönetimden olduğu gibi mevcut belediyeden de hiçbir beklentimizin kalmadığını bilmenizi isteriz.

Koca şehir 98 yıldır Ne bir dernek binası nede store açılamamış ve artık açılması için çaba sarf etmeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Yapılacak hizmetler şahıslara değildi Sadece büyük Tarsus İdman Yurdu taraftarlarına olacağını unutmuşlardır.

Kulüp maddi tablosu içler acısında olduğunu herkes bilmektedir. Bu sorunun çözümünü merakla beklemekteyiz.

Dernek başkanımızı Yönetim Kurulu Listesinde silinmesi, mevcut yönetime alınmamasını da bu zamana kadar sineye çektiğimizi bunun önüne geçenleri de biliyor ve amaçlarının ne olduğunu ne planladıklarını bilmiyoruz.

Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği bugüne kadar tüm olumsuzlukların önüne geçmiş ve geçmeye devam edecektir. Sükunet ile bekleyecektir” dedi.

 

PENBE YAŞANANLARDAN RAHATSIZ

Öte yandan Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktör Ergün Penbe’nin de yaşananlardan rahatsız olduğu ve bu durumun futbolcuların oyununa yansımaması için büyük mücadele verdiği biliniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA