PAZARCILARA TEHDİT İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAZARCILARA TEHDİT İDDİASI!


 

Demirtaş Mahallesi’nde 36 yıldır Pazar günü kurulan semt pazarının kaldırılarak belediyenin belirlediği yeni alana geçiş ile ilgili kavga bitmek bilmiyor. Belediye kararına rağmen Pazar günleri Demirtaş’ta tezgah açmakta direnen ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle Pazartesi günü tezgah açan esnaf ceza yedi! Pazarcı esnafı tehdit edildiğini öne sürerek, çözüm istedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde 36 yıldır kurulan semt pazarının yerinin değiştirilmesi kavgasını büyüttü.

Semt pazarının kaldırılarak belediyenin belirlediği yeni alana geçiş ile ilgili kavga sürerken, geçtiğimiz aylarda korsan pazarcı olarak polis yardımı ile engellenilmeye çalışan ancak belediye kararına rağmen Pazar günleri Demirtaş’ta tezgah açmakta direnen ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle Pazartesi günü tezgah açan esnaf, bu defa ceza yedi! Pazarcı esnafı tehdit edildiğini öne sürerek, çözüm istedi.

 

“EKMEĞİMİZİN MÜCADELESİNİ VERMEKTEYİZ”

Pazartesi kurulmak istenen pazarın kurulmaması için tehdit aldığını ileri süren esnaf dün sabahın erken saatlerinde tezgahını kurdu.

Dertlerinin eylem yapmak olmadığını söyleyen Toroslar İlçe Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Doğan, “Sadece engellenmeye çalışılan ekmeğimizin mücadelesini vermekteyiz. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığınca Covid-19 nedeniyle 5-6 Aralık 2020 Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de uygulamaya koyuldu. Bu nedenle Mersin’de kurulmakta olan semt pazarları hafta içi günlere kaydırıldı. Hatta Mezitli ilçesindeki bir kısım pazar tezgahlarının da Toroslar ilçesinde kurulmasına izin verildi. Ama nedense 36 yıldan beri Pazar günleri Demirtaş Mahallesi’nde kurulup hizmet vermekte olan pazarımızın Pazartesi günü kendi yerinde kurulması engellenmeye çalışıldı” dedi.

 

“KORSAN DEDİKLERİ PAZARCILARIN TÜMÜ DE PAZARCILAR ODASININ KAYITLI ÜYELERİDİR”

Tezgahlarını Pazar değil de Pazartesi günü açmak için oy çokluğu ile karar aldıklarını kaydeden Doğan, “Karar metni bir üst yazı ile Toroslar Belediye Başkanlığına verilmiştir. Ama nedense 36 yıldan beri Pazar günleri burada kurulan pazarımıza ‘korsan Pazar’ denilmekte ve tezgahlarımızın açılması engellenmektedir. Buna hiçbir anlam veremiyoruz. Bu mahallede tahmini 16 bin insan yaşamaktadır ve 200’ü aşkın pazarcı esnafı tezgah kurmaktadır. Aynı zamanda ‘korsan’ dedikleri pazarcıların tümü de Pazarcılar Odasının kayıtlı üyeleridir. Hangi korsan pazarcıdan bahsediliyor acaba?

 

“ENGELLEMENİN KİM VE KİMLER TARAFINDAN YAPILDIĞI AŞİKARDIR”

Siz bu pazarın kurulmasına engel olanlar, Demirtaş Mahallesi’nde yaşamakta olan 16 bin insanın pazar ihtiyacını, bu pazar tezgahından çoluk çocuğunun rızkını, ekmeğini kazanmaya çalışan 200’den fazla pazarcı esnafı ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerini hiçe sayıp göz ardı edemezsiniz. Tabi ki bu engellemenin kim ve kimler tarafından yapıldığı aşikardır. Mersin Pazarcılar Odası, Toroslar Belediyesi Zabıta Amirliği, Demirtaş Mahallesi Muhtarı koordinesinde yapılmaktadır.

 

“PAZAR TEZGAHLARIMIZI AÇIP EKMEĞİMİZİ KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yıllardan beridir gelmiş geçmiş belediye başkanları, oda başkanları kaldıramadılar, niye şimdiki başkan sen kaldırmaya çalışıyorsun? Tabi ki buradan rant elde etme çabalarından dolayı. Bizler Demirtaş semt pazarcıları olarak kesinlikle emniyet güçlerimize, kolluk görevlilerimize karşı bir girişim içerisinde değiliz ve olmayız da. Onlar bizim her zaman değer verip baş tacı yaptığımız kamu görevlilerimizdir. Bugün biz pazar tezgahlarımızı açıp ekmeğimizi kazanmaya devam edeceğiz. Bu mahallede yaşayan insanlar mağdur olmasın, biz pazarcı esnafları da mağdur olmayalım. Tüm esnaf arkadaşlardan ricamız tezgahlarınızı açıp işinize bakmanızdır” ifadelerini kullandı.

 

TOROSLAR BELEDİYESİ: “RESMİ SATIŞ YERİ DEĞİL”

Öte yandan Toroslar Belediyesi iddiaları kabul etmedi. Resmi satış yeri olmayan bir yerde satış yaptıkları için Toroslar Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından pazarcılar bin 168 TL para cezasına çarptırıldı. Cezanın gerekçesi ise şu şekilde belirtildi; “5957 sayılı kanuna göre pazar yerlerinde uygulanacak cezalarda satış yerleri bulunmaksızın satış yapılması 14/1-b”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA