BORÇLANMA TALEBİNE SUDA İNDİRİM HAMLESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMA TALEBİNE SUDA İNDİRİM HAMLESİ!


 

Bugün yapılacak Büyükşehir Meclisi’nde Başkan Seçer belediye için 250 milyon ve MESKİ için 89 milyon TL olmak üzere toplamda 340 milyon TL’lik borçlanma yetki talebine karşın Cumhur İttifakı, suda indirim sağlayacak düzenleme taleplerini gündem getirecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşim Toplantısı bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.  

Ağırlıklı olarak imar planlarının görüşüleceği mecliste ayrıca Başkan Vahap Seçer, engelli bireyler ve ailelerine yönelik olarak belediye ile Girişimci İş Kadınları Derneği arasında yapılması planlanan İş Birliği Protokolü yapılması ve Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi’yle ilgili imza yetkisi isteyecek.

 

ESNAFA SU FATURASI DESTEĞİ

Ayrıca işyerleri kapanan ve hizmet veremeyecek durumda olan esnaflar ile yine bu dönem içerisinde faaliyet yapamayacak olan okul servisleri ve kantin esnafına, esnafın ikamet ettiği meskenin tahakkuk eden su bedelinin, işyerinin kapalı kaldığı süre içerisinde 500 TL’ye  kadar olan kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından MESKİ’ye ödenmesine ilişkin sosyal destek verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İşsizlikle Mücadele Komisyonu’na müştereken havale edilen konu da mecliste görüşülecek bir diğer konu olacak.

 

BAŞKAN 250 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ İSTİYOR

Meclisin ana gündem maddesi ise Başkan Seçer’in bütçe denkliği için 2020 bütçesine konulan 250 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi olacak.

Belediyenin Stratejik Planı çerçevesinde kentin ihtiyaç duyduğu yatırımların öncelik sırasına göre planlanıp, yapım ihalelerine başlananlar ve yarım kalan yatırımlar ile ilgili 250 milyon TL’lik borçlanma yetkisini kullanmak isteyen Seçer’in talebine daha önce sıcak bakmayan muhalefetin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

 

SUDA İNDİRİM TALEBİNDE ISRARCI

Ancak meclis toplantısının ardından yapılacak Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü için Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılacak.

MESKİ için de bütçe denkli oluşturmak adına bütçeye konulan 89 milyon TL’lik borçlanma yetkisi isteyen ancak reddedilen Başkan Seçer ikinci defa bu talebini MESKİ Genel Kurulu’na getirecek.

Muhalefet ise geçtiğimiz günlerde reddedilen; ücret tarife deşikliğine giderek TEFE-TÜFE oranlarının faturalara yansıtılmaması ve katı atık evsel tarife oranlarının yüzde 45’ten yüzde 35’e çekilerek su faturalarında indirim sağlanması taleplerini yeniden gündeme getirecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA