| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası yarın Mersin’de başlayacak. Şampiyona hazırlıklarını tamamlayan Türkiye Cimnastik Milli Takımı’nda hedef hem bireysel hem de takım olarak şampiyonluk yaşamak.

ALİ ŞANLI

 

Mersin’de yarın başlayacak Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda 21 ülkeden 218 sporcu madalya mücadelesi verecek. Türkiye’yi şampiyonada 5 kadın, 5 erkek olmak toplamda 10 sporcu temsil edecek. Yarın yapılacak olan seremoni ile başlayacak şampiyona öncesinde organizasyonun düzenleneceği Mersin Cimnastik Salonu'nda turnuvanın basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Avrupa Cimnastik Birliği'nin Azerbaycanlı Başkanı Farid Gayibov, milli cimnastikçiler Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal katıldı.

 

CİMNASTİK DE SALGINDAN ETKİLENDİ

Şampiyonanın Türkiye ve Mersin kazandırılması sürecinden söz eden Federasyon Başkanı Suat Çelen, "Covid-19 sebebi ile bütün dünyada oluşan bu salgından cimnastik de ciddi anlamda etkilendi. Şampiyonanın kadınlar ayağı Fransa'da, erkekler ayağı Azerbaycan'da olacaktı. Sonrasında Fransa yapamayacağını bildirdikten sonra, Avrupa Cimnastik Birliği'nin başkanı Azerbaycanlı olması sebebi ile şampiyonanın tamamını Azerbaycan'a üstlendi. Fakat daha sonra Azerbaycan'da da pandemiden kaynaklı organizasyon yapılamayışı ile bizimle beraber 4 ülke aday oldu. Birlik Başkanı Gayibov'a ve yönetimine bu organizasyonu bize güvenip verdikleri için teşekkür ediyorum. Türk cimnastiğinin son zamanlardaki yükselişi, spor organizasyonlarındaki başarısı, performansta da artarak devam ediyor. Bu yarışmada da sporcularımızın Avrupa'da madalyaları var. Burada da büyük şampiyonluklar alarak bayrağımız dalgalandıracaklarına inanıyorum" dedi.

 

TAKIM KAPTANI ŞAMİLOĞLU: “MADALYALARI KATLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Her zaman madalya kovalayan bir takım olduklarını ifade eden Milli sporcu ve takım kaptanı Ümit Şamiloğlu ise "Güzel ve büyük bir takımız. Her zaman Avrupa'da madalyaya oynayan bir takımız. Ben 40 yaşımda, bir kere daha bu takımın kaptanlığını yaptığım için çok mutluyum. Bizim Avrupa şampiyonalarındaki serüvenimiz, 2008'de benim ilk madalyamla başlamıştı. 2018'de İbrahim Çolak'ın gümüş, 2019'da da Ferhat Arıcan'ın bronz madalyası ile son bulmuştu. Bu devam edecek. 3 madalyamızı katlayacağımızı düşünüyoruz. Hiç takım madalyamız yok, hiç Avrupa şampiyonluğumuz yok. Diliyorum ki hem takım olarak madalya alacağız, eğer ki altın olursa çok başka olur. O madalyayı alırsak da Avrupa cimnastik tarihinde madalya almış en yaşlı sporcu olma unvanını da almış olacağım. Cumartesi günü bunları sunmuş, ülkemize böyle bir başarı armağan etmiş olacağız" diye konuştu.

 

FERHAT ARICAN: YENİ 'ARICAN HAREKETİ' GELİYOR

Turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Ferhat Arıcan, "Bu takım daha büyük tarihler yazmak için yarışmayı bekliyor. Antrenmanda yeni hareketimi denedim. Dünya literatürüne girecek 3'üncü yeni Arıcan Hareketi geliyor. Onu da aksaklık çıkmazsa yarışmalardan birinde sergileyerek dünya literatürüne geçmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Avrupa Cimnastik Birliği Başkanı Farid Gayibov ise şampiyonaya hazırlanma adına başarılı bir süreç geçirildiğini kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA